Regija
INVESTICIJA VRIJEDNA 1,2 MILIJUNA KUNA

Počela gradnja vodovodne mreže Podgorač - Kršinci
Objavljeno 30. listopada, 2014.

PODGORAČ - Načelnik općine Podgorač Goran Đanić, uz nazočnost predstavnika komunalnog poduzeća Našički vodovod, djelatnika Općine, općinskih vijećnika i mještana, u Kršincima je otvorio gradnju glavnog opskrbnog cjevovoda Podgorač – Kršinci i dijela distributivne vodovodne mreže kroz naselje, u dužini dva kilometara. Vrijednost investicije iznosi oko 1,2 milijuna kuna, a financira se sredstvima Hrvatskih voda, Našičkog vodovoda i Općine Podgorač.

Obraćajući se nazočnima, Đanić je istaknuo kako su i stanovnici Kršinaca, nakon Podgorača, Razbojišta, Bijele Loze i Budimaca, a uskoro i Ostrošinaca, zaslužili vodu jer su tijekom suše imali problema s redovitom opskrbom vode. Načelnik Đanić izrazio je nadu da će radovi biti okončani do kraja studenoga i da će se odmah poslije toga domaćinstva priključivati na vodu.

- Više se ne plaća naknada za priključenje, već samo priključna pristojba Našičkom vodovodu u iznosu od 1700 do 2000 kuna i moguća je obročna otplata. Pozivam mještane Kršinaca da već sada počinju pripremati dokumentaciju za priključenje jer će voda brzo poteći cijevima ispred njihovih kuća – kazao je Đanić.

Naglasio je kako su infrastrukturni projekti cilj Općine te da će u 2015. godini svih devet naselja imati vodu. U planu je da se dovrši vodovodna mreža u ulicama Budimaca te vodoopskrbni cjevovod u Poganovcima.

- U 2015. godini nijedno mjesto u općini Podgorač neće biti bez pitke vode - ponosno je zaključio načelnik Đanić.

Direktor Našičkog vodovoda Oto Dudjak rekao je kako suša više neće biti problem mještanima Kršinaca. Jasno je istaknuo kako će mještani za manje od mjesec dana dobiti priliku da se priključe na sustav.

- Troškovi su minimalni i odnose se na materijal i rad djelatnika na priključenju. Način plaćanja moguće je dogovoriti i moguća je otplata na više rata, naglasio je Dudjak.S.Fridl

U 2015. godini nijedno mjesto u općini Podgorač neće biti bez pitke vode

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana