Regija
POTPISAN UGOVOR O NAMJENSKOJ DONACIJI HEP-A

HEP oprostio dugove poplavljenim općinama
Objavljeno 30. listopada, 2014.

GUNJA - Jučer je u Vijećnici općine Gunja potpisan ugovor o namjenskoj donaciji HEP-a za podmirenje troškova električne energije kupaca kategorije kućanstva za područje općina Gunja, Vrbanja i Drenovci te troškova električne energije za kontejnerska naselja u kojima su smješteni stanovnici stradali u poplavama. Ugovor su u nazočnosti Ivana Vrdoljaka, ministra gospodarstva, potpisali Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a i načelnici općina Gunja Hrvoje Lucić, Vrbanja Ivica Sep i zamjenik načelnika općine Drenovci Boris Španić.

- Zahvaljujem hrvatskoj Vladi što je proglasila ovo područje kriznim na osnovi čega je HEP na zakoniti, osjećajni i solidarni način postupio. Odlučeno je da će donirati za ovo područje svotu novca kojom će biti omogućeno ljudima da plate svoje račune zaključno s 1. listopada za kućanstva, utrošak na sanaciji na usisavačima i kontejnerskim naseljima sukladno obračunima na osnovi očitovanja. HEP se brine o svojim kupcima koji su stradali jer je slično učinjeno i u Gorskom kotaru. Štete su neprocjenjive, a ovo ovdje nezapamćeno na ovom području s posebnom žali za žrtvama - riječi su Perice Jukića.

- Mi smo ovdje zbog dva razloga, jedan je donacija HEP-a kojom se potvrđuje donacija iz svibnja i lipnja, a sada smo je produžili do kraja rujna, a za kontejnerska naselja do ljeta iduće godine i svi troškovi na obnovi od šest milijuna kuna pomoći HEP-a. Presudno je da je HEP tijekom poplave pokazao profesionalnost, odgovornost, solidarnost jer su hitno izašli na teren iz svih dijelova Slavonije i bili na poslu za brzu obnovu. Ovo je društveno odgovorno ponašanje - rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

Na donaciji je zahvalio Hrvoje Lucić, načelnik Gunje, u ime sve tri općine.S.Bogutovac

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike