Crna kronika
U SUDARU OZLIJEĐENA DJEVOJČICA (13)

Još jedna nezgoda na spoju Dunavske i Vinkovačke ulice
Objavljeno 30. listopada, 2014.
Uzrok nesreće je oduzimanje prednosti prolaska

OSIJEK - Trinaestogodišnja djevojčica lakše je ozlijeđena u prometnoj nezgodi u utorak oko 21.10 na raskrižju Vinkovačke i Dunavske ulice u Osijeku. Kako doznajemo iz policije, do nesreće je dovelo oduzimanje prednosti prolaska.

- Vozač (63) automobila osječkih registracija kretao se Vinkovačkom ulicom od kružnog toka prema Bosutskom naselju. Došavši do raskrižja s Dunavskom ulicom, skretao je ulijevo i oduzeo prednost prolaska drugom vozilu, osječkih registracija, kojim je upravljao 37-godišnjak - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske. U sudaru je lakše ozlijeđena 13-godišnjakinja na suvozačkom mjestu u automobilu 63-godišnjaka.

Na križanju Vinkovačke i Dunavske ulice u dvije se godine dogodilo sedam prometnih nesreća, u kojima je ozlijeđeno 11 osoba. Jedna osoba ozlijeđena je teže, a deset lakše. Gotovo sve nesreće na ovom raskrižju dogodile su se zbog kombinacije oduzimanja prednosti i prebrze vožnje vozača koji je namjeravao skrenuti u Dunavsku ulicu. Nesreća je bilo i više, ali su se vozači uspjeli dogovoriti bez policijskog očevida.

Oduzimanje prednosti i brzina najčešći su uzroci prometnih nesreća koje su se 2012. i 2013. godine dogodile u Osijeku. Pedantna statistika PU osječko-baranjske otkriva da je u te dvije godine u Osijeku zbog oduzimanja prednosti evidentirano 429 sudara. Na drugom je mjestu nepropisna i neprilagođena brzina, koja je bila uzrok 409 prometnih nesreća, a zbog nepropisnog skretanja, okretanja i vožnje unatrag 2012. i 2013. godine u Osijeku se dogodilo 307 prometnih nesreća.

Sandra LACIĆ
U STROSSMAYEROVOJ LANI 57 SUDARA, 29 OZLIJEĐENIH

Na području Osijeka najviše se sudara lani dogodilo u Strossmayerovovoj ulici, i to 57. U njima je ozlijeđeno 29 osoba. U Vukovarskoj ulici na potezu od Trpimirove do Trga Ljudevita Gaja u protekle se dvije godine dogodilo čak 45 prometnih nesreća, od kojih 16 s ozlijeđenim osobama i 29 s materijalnom štetom.

7

prometnih nesreća zbilo se u dvije godine na ovom raskrižju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike