Sport
U BILBAU ODRŽANO EP U KICKBOXINGU

Luka Šimić ponovno
na krovu Europe
Objavljeno 28. listopada, 2014.
U kategoriji do 86 kilograma Luka je postao prvak Europe

Baskijsko središte Bilbao bilo je domaćin Europskog prvenstva u kickboxingu u disciplinama u ringu (full contact, low kick i K-1).

Nastupilo je više od 480 boraca iz 34 zemlje. Za hrvatsku kickboxing reprezentaciju nastupilo je 27 boraca. Medalju u Hrvatsku donio je i član Kick boxing kluba Sveti Duh, Luka Šimić. U kategoriji do 86 kilograma Luka je postao prvak Europe. Kao aktualni europski prvak bio je slobodan u prvom kolu, u drugom je svladao Francuza Louisa Bleya jednoglasnom odlukom sudaca, da bi u polufinalu pobijedio Srbina Andija Đurđevića odlukom sudaca 2:1: U finalu je istim rezultatom bio bolji i od Rusa Igora Dameshkina. Novim naslovom prvaka Europe Šimić je postao jedan od najtrofejnih članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Ostali njegovi klupski kolege i kolegice Anita Čenan, Katarina Benčina, Dragana Resanović i Ivan Zidar, odradili su dobre borbe, no izgubili su u prvim kolima. Pri tome treba naglasiti da je najveći pehis bio Ivan Zidar, kojem je dva tjedna pred natjecajne bila dijagnosticirana upala pluća te u ključnoj fazi priprema nije mogao trenirati.

U sastavu reprezentacije nastupila su još dva borca iz Slavonije. Mladi Petar Jaman iz Kickboxing kluba Blitz iz Đakova ostavio je odličan dojam. U prvom kolu pobijedio je Estonca Romana Zobina odlukom sudaca, da bi u borbi za medalju na isti način izgubio od Mađara Lasla Szaboa. Marko Vidović iz Kickboxing kluba Otok u neizvjesnom meču izgubio je u prvom kolu od Bugara Kristiana Georgieva odlukom sudaca. Spomenimo, kako je voditelj hrvatske kickboxing reprezentacije na Europskom prvenstvu u Bilbau bio predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić, koji je ujedno i trener u kickboxing klubu Sveti Duh. K.Lacković

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike