Crna kronika
UBOJSTVO U TURISTU: KRAJ SUĐENJA IDUĆI TJEDAN ZAVRŠNE RIJEČI STRANAKA I PRESUDA

Zaštićeni svjedok nije se pojavio na suočavanju
Objavljeno 29. listopada, 2014.
Zaštićeni svjedok svoj je nedolazak opravdao bolešću

OSIJEK - Glavna rasprava u postupku protiv Damira Handanovića i Davora Čizmoka, optuženih za poticanje i dvostruko ubojstvo u hotelu “Turist” 2004. godine, privedena je kraju. Na jučerašnjoj raspravi zaštićeni svjedok trebao se suočiti s optuženicima i svjedocima u postupku, koje su njegovi iskazi teretili, no nije se pojavio. Ispričao se sudu da je bolestan.

Unatoč njegovu nedolasku ispitani su svjedoci Predrag Novković, Miroslav Kralj i Ivan Ivančić. Novković je ponovio da su ga istražitelji Uskoka uhitili i odveli na ispitivanje, a potom mu i prijetili.

- Tražili su da ispričam sve što znam o ubojstvima u hotelu “Turist” i prijetili mi da ću dobiti od tri do šest godina zatvora zbog prikrivanja. Ja ništa o ubojstvima ne znam jer u to vrijeme i nisam bio u Hrvatskoj - posvjedočio je Novković, dodavši da, prema njegovu mišljenju, na optuženičkoj klupi treba biti zaštićeni svjedok, a ne Handanović i Čizmok.

Za Miroslava Kralja zaštićeni svjedok je ispričao istražiteljima da je krivotvorio osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu te da je vidio kada je osoba s nadimkom Pepsi dala eksploziv Kralju, a Kralj ga predao Čizmoku. Kralj je sudskom vijeću kazao da je zaštićeni svjedok lagao.

- Taj čovjek stvarno gleda previše te CSI serije i on je definitivno lažov - kazao je, između ostaloga, Kralj.

Ivan Ivančić zvani Pepsi tvrdi kako ne poznaje zaštićenog svjedoka. Zbog toga je Zlatko Bučević, zamjenik državnog odvjetnika, zatražio da se svi jučerašnji svjedoci ipak suoče sa zaštićenim svjedokom. Njegov prijedlog podržali su i Čizmokov branitelj Miroslav Šatlan te Handanovićev tim branitelja - Milenko Umičević i Dražen Srb.

Sudsko vijeće odbilo je zahtjeve za daljnje suočavanje i najavilo odvjetnicima i tužitelju da za sljedeći tjedan pripreme završne riječi, nakon čega se očekuje presuda.

Sandra LACIĆ

JADRANKA MODRIĆ USTRIJELJENA JEDNOM, PERO MARTIĆ PET PUTA

Jučer je svoj nalaz i mišljenje sudu iznio stalni sudski vještak, patolog, dr. Mladen Marcikić. Za Jadranku Modrić kazao je da je imala jednu prostrijelnu ranu u prsnom košu te oguljotine na licu i vratu. Na tijelu Pere Martića bilo je pet strijelnih rana, od kojih je jedna bila okrznuće lopatice. Jedan metak ušao mu je na desnoj strani prsnog koša i izišao na leđima ispod lopatice, drugi metak prošao mu je kroz tijelo od tjemena prema trbuhu. Treća rana bila je na desnoj nadlaktici, a metak je ostao u desnoj strani prsa. Posljednji metak ušao mu je s leđa i zaustavio se s prednje strane trbuha.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike