Regija
ŽUPANJSKI AKORD USPJEŠAN U KORIŠTENJU EU FONDOVA

Dobili iz EU gotovo 200.000
eura za konkurentnost
Objavljeno 29. listopada, 2014.

ŽUPANJA – Županjski Akord uspješno privodi kraju projekt „Nove tehnologije za veću konkurentnost“, čija će se završna konferencija održati 10. studenog u prostoru te tvrtke. Uz gradonačelnika Davora Miličevića i vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića očekuje se dolazak i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa. Naime, u sklopu projekta “Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva”, koji je financiran u okviru IPA programa EU - Regionalna konkurentnost, u kolovozu 2013. dodijeljeno je 50-ak nepovratnih potpora malim i srednjim poduzećima. Zaprimljeno je gotovo 1000 prijava, a među tvrtkama čiji su projekti prepoznati kao najkvalitetniji nalaze se i dvije tvrtke iz Županje - Akord d.o.o., kojemu je odobreno 198.703 eura, i NARCOR d.o.o., 160.000 eura. Projekt pod nazivom "New technologies for greater competitiveness" Akord je prijavio uz tehničku pomoć Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.

- Novac ćemo uložiti u gradnju toplane u našem krugu koja će kao energent koristiti otpatke iz naše proizvodnje, a uključili smo se i u klaster u poduzetničkoj zoni i Gradištu pa smo se dogovorili za preuzimanje otpada i drugih proizvođača. Na taj ćemo način neškodljivo zbrinuti otpad i iskoristiti ga za pogon toplane, a višak toplinske energije ustupiti ustanovama koje su nam blizu - objasnio je pri potpisivanju ugovora direktor Mario Špoljar.

Projekt je usmjeren na povećanje konkurentnosti tvrtke Akord uvođenjem novih okolišno prihvatljivih i energetski učinkovitijih tehnologija koje ispunjavaju visoko postavljene kriterije EU-a. Uz nabavu novih, efikasnijih i ekonomski učinkovitijih strojeva te ISO certifikat, značajna sredstva usmjerena su i u unapređivanje postojećih znanja i vještina zaposlenika. Ukupna je vrijednost ovog projekta, koji je primjer dobre prakse uspješnog korištenja sredstava iz EU fondova u svrhu podizanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva, 244.347,34 eura i prema strogim pravilima EU-a mora se provesti u 12 mjeseci.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike