Sport
OSJEČKI MALONOGOMETAŠI U IŠČEKIVANJU NASTAVKA SEZONE

Smoje s A reprezentacijom, Pandurević
u mladoj vrsti raspoložen u Parizu
Objavljeno 27. listopada, 2014.

OSIJEK - Nakon neplanirano slabog ulaska u sezonu (dva boda iz četiri kola) prvenstvena stanka je itekako dobro došla osječkim malonogometašima. Tijekom nje trebali bi se “zbrojiti”, skupiti glave i bolji ući u nastavak sezone. Stanka je inače nastala zbog reprezentativnih akcija. Prvo je u pogonu bila U-21 reprezentacija koja je odigrala dva prijateljska susreta protiv Francuske u Parizu, a od osječkih “haklera” tamo je bio Andrej Pandurević. Mladi Hrvati su slavili 10:0 i 2:0, a Pandurević je nosio i kapetansku traku. Odličan dojam ostavio je u drugom susretu kada je Hrvatska igrala protiv najjačeg sastava Francuske. U toj utakmici Pandurević je bio strijelac oba pogotka za našu selekciju. Lopta će mirovati i ovog vikenda. U Delnicama je zakazano okupljanje A reprezentacije, a na njemu će biti i trener Osijek Kelmea Marin Smoje.

- Ovaj smo tjedan radili u Zagrebu, a nakon povratka mlade reprezentacije iz Pariza i priključivanja dijela igrača među kojima je i naš Pandurević nastavljamo rad u Delnicama - priča Marin Smoje.

Iako je sad u reprezentativnim akcijama, klupski problemi koji nisu mali uvijek su negdje blizu.

- Vjerujem da ćemo u nastavku sezone izgledati bolje. Nakon blagdana Svih svetih očekuje nas ubrzani ritam. Prvo 4. ili 5. studenoga gostujemo u Solinu, a tri dana poslije u Zrinjevac nam stiže Split Tommy. Nije ugodan raspored, ali jednostavno negdje moramo krenuti - kaže Smoje.

Raspored prvenstva nije baš idealan jer je Osječanima u Zrinjevac dosad dovodio samo one najjače hrvatske momčadi. Nacional je uzeo sve u tijesnoj utakmici (3:2), a Murter je odnio bod iz Osijeka izjednačivši u posljednjoj minuti (3:3). Sad još dolazi i Split Tommy, koji slovi za jednog od najvećih favorita prvenstva.

- Nema nam druge nego pokušati uzeti nešto i na strani. U Solinu obično dobro igramo, a tamošnja se momčad pomalo i osula. Možda baš tamo možemo do prve pobjede - smatra Smoje.

Dok je Smoje s reprezentacijom, treninge Osijek Kelmea vodi jedan od najiskusnijih igrača Gordan Duvančić.

- Uvijek on obavlja tu dužnost kada mene nema i to radi odlično. On uživa moje maksimalno povjerenje - kaže Smoje.

Njegov će, pak, posao biti pronaći u svojoj momčadi strast i kemiju koja se događala prethodnih godina, a to nedostaje na početku ove sezone. Samo jedna pobjeda odmah bi promijenila sliku...D.Keler

Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike