Crna kronika
PRIPREMNO ROČIŠTE ZBOG SMRTI DOLORES LAMBAŠE

Matavulj: Osjećam se krivim, ali optužnicu ne prihvaćam
Objavljeno 28. listopada, 2014.

SLAVONSKI BROD - Jučer je na slavonskobrodskom Općinskom sudu održano pripremno ročište u postupku protiv 53-godišnjeg glumca Stojana Matavulja. On je optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša. Tereti ga se da je pod utjecajem 0,66 promila alkohola u krvi te umora zbog neprospavane noći prouzročio prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama. Prvo ročište je 19. studenoga.

- Moj branjenik ne prihvaća optužnicu, nego krivnju za smrtnu posljedicu - rekao nam je Matavuljev branitelj Zoran Matajić. “Ovdje se stavljaju na teret neprilagođena brzina uvjetima na kolniku, nedovoljno držanje razmaka, alkohol i umor, no psihijatrijsko vještačenje je potvrdilo da ni alkohol ni umor nisu razlozi prometne nesreće”, objašnjava odvjetnik. Matavulj se, kaže, osjeća krivim, osjeća duboko kajanje i teret krivnje, zbog čega pada u depresivna stanja, no činjenica je da se radi o nesreći koja se svakome može dogoditi.

Matavulju prijeti zatvorska kazna od tri do 12 godina. Kazna bi mogla biti i rad za opće dobro, ili čak uvjetna kazna, jer je, kaže glumčev odvjetnik, riječ o nehaju.M.Radošević

NESREĆA KOD OPRISAVACA

Kobne noći glumci su se vraćali s beogradske predstave, a nakon što su se zabavili kod prijatelja u Iloku, nastavili put Zagreba. Na autocesti kod Oprisavaca, oko 6.30, Matavulj je za upravljačem terenca Nissan udario u stražnji dio VW Pola, koji se kretao u istom smjeru. Oba su vozila sletjela s ceste, a Dolores Lambaša ispala je iz automobila. S teškim ozljedama prevezena je u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je istoga dana preminula.

Najčitanije iz rubrike