Regija
NAKON HDZ-A, RASKOL I U HSP-U AS

HSP AS Đakovo više ne postoji
Objavljeno 26. listopada, 2014.

Vezani članci

ĐAKOVO

Fekete spreman na prosvjede

ĐAKOVO – Đakovačka politička scena sve je turbulentnija. Nakon previranja u HDZ-u priopćenje je stiglo i iz đakovačke podružnice HSP-a dr. Ante Starčević, u kojem se navodi da je stranka raspuštena!

“Zbog kontinuiranog nezadovoljstva članova smjerom u kojem stranka ide te ljudima koji su preuzeli prevlast u stranci, čak i od predsjednice Ruže Tomašić, te stranku i pravaštvo prodali za osobne interese, đakovačka podružnica HSP-a dr. Ante Starčević je raspuštena. Ostavke su podnijeli: predsjednik Mato Rajič, dopredsjednici Luka Pavličić, Tomislav Tomić, cjelokupno predsjedništvo te kompletna mladež na čelu s Adamom Kajbom. Ovim činom HSP AS Đakovo više ne postoji te HSP AS ostaje bez cjelokupnog članstva”, stoji u priopćenju.

“Pokušali smo kao nova mlada snaga učiniti nešto za naš grad, smatrali smo da smo predstavnici jedne moderne, konzervativne, domoljubne opcije. Pokazalo se da smo pogriješili. Pojedinci iz vrha naše stranke sve su bacili u vjetar i za sitne interese uništili stranku, čak su i radili protiv ikone pravaštva, Ruže Tomašić”, riječi su donedavnog predsjednika i gradskog vijećnika Mate Rajiča, kako se dalje navodi u priopćenju.

Dopredsjednici Pavličić i Tomić najavili su da će njihov izabrani predstavnik u Gradskom vijeću ostati u oporbi, kao od prvog dana, ali od danas kao nezavisni vijećnik. Predsjednik Kluba mladih Adam Kajba napomenuo je kako je mladež razočarana, ali kako je ponosan na dosadašnji rad i mnogobrojne akcije ove vrlo mlade podružnice te da je sretan što je članstvo u gradu, i to ne samo mladih, uvijek bilo jedinstveno, ma makar i u ovim, ne tako sretnim trenucima.

Mato Rajič također je podnio ostavku na mjesto dopredsjednika županijskog HSP-a AS te na mjesto člana Glavnog stana, a Luka Pavličić na mjesto predsjednika županijskog Kluba mladih HSP-a AS, navodi se u priopćenju pristiglom iz te stranke. M. Muškić

Izabrani predstavnik stranke ostaje u oporbi u Gradskom vijeću, ali kao nezavisni vijećnik

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana