Mozaik
ODLIČAN KONCERT

Big Strip Gorila i kvartet Garage
in July "zapalili" vinkovački Plus
Objavljeno 26. listopada, 2014.

U vinkovačkom klubu Plus održan je ponovno odličan koncert, a mnogim posjetiteljima predstavili su se Big Strip Gorila iz Zagreba i kvartet Garage in July te vinkovački rock-bend Nenad, koji je zaokružio tu energičnu rock’n’roll svirku.

Big Strip Gorila svoj Zoo Rock zvuk na tragu modernih rock-varijanti stvaraju od 2011. godine. Bend čine Marko Jankek (vokal/ritam-gitara), Mate Palestrina Mazić (lead gitara/prateći vokal), Tomislav Čanković (bas-gitara) i Mateo Patekar (bubnjevi).

Garage in July visokooktanski je swamp 'n' roll sastav nastao u jesen 2009. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Kako kažu, želja im je “svirati i prašiti rock 'n' roll dok god smo živi te prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte i spajati ga sa sirovošću i energijom prljavog garažnog rock 'n' rolla.” Bend čine Leo Fekete (bubanj), Igor Hanžek (bas-gitara), Marko Bagarić (solo i ritam-gitara) te Bojan Đurđević (vokal, ritam-gitara, usna harmonika).

Nenad je bend “nenadano” nastao 2012. godine. U bendu su Noka, Kole, Miško i Plavi, a za sebe kažu da sviraju pravi rock i toga se ne stide! Njihov zvuk prožet je energičnim gitarskim rifovima, razrađenim solažama te groovy basom uz refleksivne tekstove, što su najbolje pokazali na nastupu u zagrebačkom klubu Ribnjak u sklopu programa Vinkovci rockaju.

Vinkovački Plus još jednom se pokazao odličnim organizatorom ovakvih koncerata, a žestoka svirka potrajala je do sitnih jutarnjih sati, na oduševljenje svih posjetitelja tog odličnog koncerta. M.Kokaj

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike