Ekonomija
SAJAM AGRO ZEMLJA U BIZOVCU

Mali poljoprivredni proizvođači “rasprodali” sve svoje proizvode
Objavljeno 27. listopada, 2014.

Nakon tri dana trajanja, jučer je u kompleksu Bizovačkih toplica zatvoren jubilarni 20. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije - Agro Zemlja 2014. Organizator sajma, tvrtka Katava d.o.o., i u postojećem teškom gospodarskom stanju, okrenuvši se domaćim poljoprivrednim proizvođačima, odnosno animaciji i nastupu malih OPG-ova, braniteljskih zadruga i obrta, uspio je okupiti više od 200 domaćih i inozemnih izlagača i tako krajem i ove agrarne godine donijeti poseban poduzetnički duh u prostor Bizovačkih toplica, Osječko-baranjske županije, ali i šire istočnohrvatske regije, ali i pokazati da i u takvom ambijentu hrvatska poljoprivreda još uvijek može ići i naprijed.

Lijep i sunčan dan u nedjelju osjetno je povećao broj posjetitelja, a jučer je na sajam stigao i dodatni broj izlagača, poljoprivrednih proizvođača i obrtnika koji su došli radi prodaje svojih proizvoda te tako sajmu donijeli i dodatnu živost.

- No najzadovoljniji sam jer smo ipak, unatoč izraženoj gospodarskoj krizi koja se posebno oslikava na poljoprivredu i prehrambenu industriju, naš sajam uspjeli održati i spriječiti da posustane još jedna takva gospodarska manifestacija - veli San Katava, direktor tvrtke Katava d.o.o. Pritom ne krije zadovoljstvo što su upravo mali poljoprivredni proizvođači na sajmu uspjeli prodati velike količine svojih proizvoda, primjerice voća i povrća, suhomesnatnih proizvoda, kolača, ajvara, mljevene začinske paprike i drugih proizvoda i sa sajma otići zadovoljni. Uz njih, i domaći proizvođači poljodjelske mehanizacije na sajmu su prodali značajniji dio izložbenih eksponata pa su se kući vratili praznim kamionima. Veliko zadovoljstvo izrazili su i predstavnici domaćih sjemenarskih kuća te već zatražili vizu za sudjelovanjem i na sajmu Agro Zemlja iduće godine, veli Katava. Zaključuje da već razmišljaju i o organizaciji idućeg sajma kad će se “opet posvetiti domaćim proizvođačima, budući da će inozemni, posvema sigurno, i dodatno procjenjivati ovdašnje gospodarsko stanje i na tome temeljiti odluku - doći na naš sajam ili ne”. N.Vukadinović

Možda ste propustili...

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

Najčitanije iz rubrike