Sport
RUKOMETNA PREMIJER LIGA

Spačva u Vinkovcima pobijedila Zamet
Objavljeno 25. listopada, 2014.

Još jedan veliki protivnik je pao u Vinkovcima, nakon Poreča poraženi su i rukometaši Zameta, momčad koja ima odlične i brze igrače, ali i čvrstu obranu s vratarom Dimu Slavića. Gosti su bolje krenuli u susret i nakon 13 minuta igre imali 5:2 vodstvo. Samo sedam golova u skoro četvrt utakmice očiti je pokazatelj da se obrana igrala maksimalno čvrsto, ali ne i grubo. Nakon ulaska Mirana Androša u igru i obrana Dražena Stojanovića Vinkovčani su do zaključka poluvremena preuzeli vodstvo i zaključili ga sa 7:6 u svoju korist.


U drugom poluvremenu se vodila žestoka bitka za svaku loptu, premda su Vinkovčani stalno bili u vodstvu gosti su ih stalno stizali, pa je do 46. minute bilo šest izjednačenja. Prvu opipljiviju razliku igrači Spačve-Vinkovci napravili su upravo tada kada su Šarenac i Ranogajec doveli svoju momčad prvi puta u vodstvo od dva pogotka (16:14). Kada su u 57. minuti Vinkovčani došli na tri razlike susret je bio riješen, a pobjeda teška, ali zaslužena.


- Kao što sam govorio, Zamet je jako dobra momčad, dobro posložena u rangu Poreča i Varaždina i ova je utakmica pokazala da nisam pogriješio. Kada mi odigramo kao danas, kada damo svoj maksimum u obrani onda niti mi ne zaostajemo ništa za njima. Mislim da je ovaj puta odlučila naša duža klupa i kada su ušli svježi igrači načinili smo preokret, premda neki od naših igrača nisu još u najboljoj formi. Ova pobjeda nam jako puno znači i mirnije ćemo nastaviti u prvenstvu. Riječi su trenera Josipa Mečića nakon pobjede nad Zametom.
Proslava pobjede svih igrača na sredini parketa nakon utakmice zorno je pokazala kako su i oni žarko željeli ovu pobjedu i da su odahnuli kada su Jurinović i Mrvica odsvirali kraj susreta.

Antun Grgić

SPAČVA-VINKOVCI 23 (7)
ZAMET  19 (6)

VINKOVCI - Sportska dvorana OŠ Bartol Kašić. Gledatelja 250. Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd). Nadzornik: Ante Rudić (Biograd)


SPAČVA VINKOVCI: D. Stojanović, Stojnović, Šarenac 4, Vukušić, Androš 2, Oroz 5(4), Kordi, Ma. Mišić 2, Lasić, Mi. Mišić 2, Šijaković 1(1), T. Stojanović, Ranogajec 4, Babić 3, Rimac.
Trener: Josip Mečić.
ZAMET: Đurica, Vučko 5, Samardžić, Černeka 3(2), Uzelac 1, Lončarić 2, Stipčić, Briški, Glavaš, Juričić, Kovačević, Golik 1, Jelušić 1, Slavić, Valković, Jotić 6(1).
Trener: Marin Mišković.

SEDMERCI: 5/7 Spačva-Vinkovci, 3/3 Zamet.
ISKLJUČENJA: 2 min. Spačva-Vinkovci, 6 min. Zamet.
IGRAČ UTAKMICE: Miran Androš (Spačva-Vinkovci)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana