Sport
JUNAK JE POBJEDE RIJEKE NAD FEYENOORDOM

Mišković: Kramarića možemo
zadržati samo ako ga zavežemo
Objavljeno 25. listopada, 2014.
Sada je definitivno postalo jasno kako se u Hrvatskoj rodila nova napadačka nogometna zvijezda

Tri pogotka Andreja Kramarića Feyenoordu ne samo da su razveselili navijače Rijeke koja je doživjela prvu pobjedu u Europskoj ligi, nego i sve ljubitelje hrvatske nogometne reprezentacije pa i izbornika Niku Kovača. Sada je definitivno postalo jasno kako se u Hrvatskoj rodila nova napadačka nogometna zvijezda. Već sada ima impozantnu statistiku. U 23 utakmice ove sezone 23-godišnji napadač postigao je čak 22 pogotka. Posljednja tri u četvrtak navečer na Kantridi. Nakon susreta iz svlačionice je izišao, a u rukama je držao loptu s potpisima svih svojih suigrača. Nije otkrio je li baš tu loptu triput poslao u Feyenoordovu mrežu, no, uostalom, to nije ni bitno. Bitno je da je Kramarić odigrao još jednu sjajnu partiju, a tri pogotka ugradio u pobjedu Rijeke.

– Uzeo sam loptu s potpisima svih svojih suigrača u znak sjećanja na ovu utakmicu. Ipak, ne zabija se svaki dan tri gola u Europi. Potpisi su tu, jer su i moji suigrači zaslužni za to – govorio je nakon utakmice napadač bijelih i nastavio.

– Ovo je pobjeda cijele ekipe. Dobro smo se držali cijelu utakmicu, nije bilo tako lako kao što se čini na kraju. Feyenoord nas je stisnuo u prvih pola sata, malo nas je i iznenadio. Kod 1:1 počele su lutati neke crne misli da će se ponoviti neke stvari koje su se događale u prošlim utakmicama, ali, srećom, zabili smo i drugi i treći gol, pogotovo treći koji je riješio pitanje pobjednika. Moramo biti sretni i zadovoljni. Trebamo nastaviti raditi, a sigurno da ćemo nakon ovoga i vi i mi, a i navijači, sanjati prezimljavanje u Europi. Iako neće to biti baš lako, jer čekaju nas teške gostujuće utakmice gdje ćemo se potruditi osvojiti neki bod koji bi nam mnogo značio. Na Kantridi, gdje nas čeka još jedna utakmica, pokazali smo da možemo svakoga pobijediti – rekao je Kramarić, za kojeg su zanimanje pokazali najveći europski klubovi poput Intera, Milana, madridskog Atletica...

- Kramarića možemo zadržati u Rijeci samo ako ga ovdje zavežemo. Sretan sam što je Kramarić igrač Rijeke - pričao je predsjednik Rijeke Damir Mišković o igraču kojeg Kantrida slavi, a u Maksimiru danas trebaju “udarati glavom o zid” kakvog su igrača ispustili iz ruku. (K.L./N.L.)

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike