Sport
DINAMO LIJEČI RANE

Nakon austrijske blamaže Zoran Mamić će najlošije izbaciti iz momčadi
Objavljeno 25. listopada, 2014.

Red Bull Salzbug očitao je lekciju zagrebačkom Dinamu. Konačnih 4:2 čak djeluje podnošljivo za hrvatskog prvaka, koji je u Salzburgu gubio 4:0, a zahvaljujući svom vrataru Eduardu, koji je u završnici nanizao nekoliko obrana u vrlo izglednim prilikama igrača Red Bulla, spasili su se “modri” od još veće blamaže. Dinamo u Salzburgu definitivno nije prikazao igru s kojom bi mogao igrati zapaženiju ulogu na europskoj sceni. Priznala je to i većina igrača, ali i trener Zoran Mamić, čija je reakcija izostala na poluvremenu, nakon što je Dinamo već gubio 2:0.

- Nismo bili na nivou na kakvom trebamo biti, posebno u europskim utakmicama. Sreća što je Eduardo probranio u nastavku utakmice jer je poraz mogao biti i veći - pričao je trener Dinama, koji je bio nezadovoljan nekim igračima.

- Ovo je prva utakmica u kojoj nisam bio zadovoljan trkom, bili smo teški i umorni. Možda smo negdje pogriješili u treninzima. Da sam prije utakmice znao da će neki igrati kako su igrali, onda ih ne bi stavio - rekao je Mamić, koji nije imenovao igrače kojima nije bio zadovoljan.

Premda, mnogo je više bilo onih koji su zakazali od igrača koji su zaslužili prolaznu ocjenu. Prije svega, Dinamovoj zadnjoj liniji na salzburškoj razini probleme bi načinio i prosječni hrvatski prvoligaš. Stoga će u nedjeljnom susretu s Osijekom Zoran Mamić sigurno posegnuti za promjenama. Isti sastav kao protiv Red Bulla sigurno neće zaigrati. Uostalom, vjerojatno bi bilo promjena i da je rezultat bio povoljan za “modre”. Hrvatski si prvak zbog dugačke klupe može dopustiti luksuz čestih promjena, posebice u domaćem prvenstvu. Promjena će osim u obrambenoj liniji sigurno biti i prema naprijed. Mamićevo iznenađenje Machado nije opravdalo očekivanja. Također, za susret s Osijekom konkurirat će vjerojatno i Duje Čop, oko kojeg je bilo sporno je li uopće bio toliko ozlijeđen da propusti gostovanje u Salzburgu. (K.L.)

Hrvati u Europskoj ligi

IVICA OLIĆ (Wolfsburg) - igrao do 78. minute u 4:2 pobjedi kod Krasnodara

IVAN PERIŠIĆ (Wolfsburg) - igrao do 61. minute u 4:2 pobjedi kod Krasnodara

DOMAGOJ VIDA (Dynamo Kijev) - odigrao cijeli susret u 3:0 porazu kod Aalborga

MILAN BADELJ (Fiorentina) - odigrao cijeli susret u 1:0 pobjedi kod PAOK-a

SLAVEN BILIĆ (Bešiktaš) - vodio momčad do uvjerljive 4:0 pobjede kod Partizana

GORDON SCHILDENFELD (Panathinaikos) - odigrao cijeli susret u 1:1 remiju kod PSV-a

DANIJEL PRANJIĆ (Panathinaikos) - igrao do 60. minute u 1:1 remiju s PSV-om

MLADEN PETRIĆ (Panathinaikos) - igrao od 75. minute u 1:1 remiju s PSV-om

MATEO KOVAČIĆ (Inter) - odigrao svih 90 minuta u 0:0 remiju sa St. Etienneom

NIKOLA KALINIĆ (Dnipro) - igrao svih 90 minuta u 1:0 porazu od Qarabaga

IVAN STRINIĆ (Dnipro) - odigrao cijeli susret u 1:0 porazu od Qarabaga (Priredio: G. Roguljić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike