Sport
OSIJEK NA MAKSIMIRU

Dinamo će tražiti iskupljenje
za salzburšku blamažu
Objavljeno 25. listopada, 2014.
Susret bi mogao dobiti status visoko rizičnog zbog najave dolaska
veće skupine Bad Blue Boysa koji se protive Zdravku Mamiću

Nogometaše Osijeka očekuje „najlakše i najteže“, ovisno o kutu gledanja, gostovanje u HNL-u. Najlakše - jer kad putuju u Maksimir od njih se definitivno ništa ne očekuje, a najteže, sa sportske strane, jer Dinamo je već godinama daleko najjača hrvatska momčad.

Uostalom, što navijač Osijeka može očekivati od svoje momčadi koja s protivnikom u ukupnom omjeru ima razliku pogodaka minus 100?! U takvim okolnostima u taboru bijelo-plavih praktično više razmišljaju o onome što dolazi nakon gostovanja kod „modrih“, iako se, naravno, neće unaprijed odreći dobrog rezultata u Maksimiru. Znalo se događati da Osječani iznenade Dinamo baš kada se to od njih najmanje očekuje.

Međutim, ovaj put okolnosti će biti specifične. Dinamo će u okršaj s Osijekom ući ozbiljno ranjen nakon debakla u Salzburgu pa je pitanje na koji će način reagirati. Zagrepčani u HNL-u u susrete protiv suparnika sličnih Osijeku znaju ući pomalo pospano pa ih se možda može zaskočiti dok su još bunovni. Osijeku bi to trebalo odgovarati, jer na nekoliko posljednjih gostovanja najbolju igru pruže u prvih 30 minuta utakmice. Samo je pitanje hoće li zabiti. U posljednja tri navrata nisu pa su kasnije dospjeli u probleme i izgubili utakmice. Općenito, Osijek ima gadan problem realizacije na gostovanjima, jer na njima nije postigao pogodak još od sredine kolovoza. Posljednji put zabili su gol Zagrebu u Kranjčevićevoj, a nakon toga četiri susreta su bila “u ništa”. S takvom se statistikom bijelo-plavi mogu “slikati” u Maksimiru, iako su najčešće tamo uzmali plijen kada bi susret završio bez pogodaka (0:0). Nekako nam se čini kako ova momčad Osijeka teško može održati taj rezultat, jer ove sezone bijelo-plavi su čistu mrežu održali samo dvaput.

- Dinamo je uzdrman nakon poraza u Salzbrugu i protiv nas će tražiti iskupljenje. Svjesni smo da moramo igrati iznad svojih mogućnosti ako želimo ostvariti pozitivan rezultat - kaže Antonio Pavić, lijevi bočni NK Osijek koji će nakon dugo vremena zaigrati od prve minute:

- Spreman sam što se tiče tjelesnog dijela. Nedostaje mi utakmica, ali dat ću sve od sebe i vjerujem kako ću biti spreman odgovoriti zahtjevima.

Ono što Osječane ne može ohrabriti jest Dinamov skor u Maksimiru s momčadima iz donjeg dijela tablice ove jeseni. Tri pobjede i jedan remi uz razliku pogodaka 12:1. Zabio im je samo Zagreb i on je uspio odnijeti jedan bod.

Što se momčadi tiče trener Tomislav Rukavina nije eksplicitno odgovorio na pitanje tko će igrati. U momčad će sigurno ući Antonio Pavić, umjesto ozlijeđenog Borne Barišića. Tko će zamijeniti kapetana Hrvoja Kurtovića na poziciji zadnjeg veznog, još je neizvjesno, a krug kandidata je sužen na Mišića, Vitaića ili Jamaka, a to bi moglo uvjetovati i neke dodatne promjene u momčadi ako na toj poziciji zaigraju Mišić ili Jamak. U tom slučaju otvara se jedno mjesto u sredini terena...

Dalibor KELER

DINAMO-OSIJEK

Početak: Nedjelja, 15 sati

Edurado - Lončarić

Pinto - Matas

Šimunović - Jonjić

Šimunić - Novaković

Pivarić - Pavić

Ademi - Mišić

Brozović - Šorša

Antolić - Jamak

Soudani - Glavaš

Pjaca - Mešanović

Henriquez - Dugandžić

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 34.000

Sudac: Mario Zebec (Varaždin).

NEEFIKASNOST

OSIJEK NA GOSTOVANJIMA NIJE ZABIO POGODAK VIŠE OD DVA MJESECA

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike