Sport
NEXE KOD VOJVODINE

U Novom Sadu dvoboj ravnopravnih suparnika
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Nakon što su uspješno prošli 2. kolo EHF kupa, pred rukometašima NEXE-a u subotu je nova prepreka u regionalnoj ligi. Našičani u 18 sati u SEHA Gazprom južni tok ligi gostuju kod Vojvodine te je to prilika objema momčadima da pobjedom odmaknu od samog začelja tablice.

NEXE je do sada odradio šest utakmica i ima tri boda, dok je srpski prvak u osam nastupa osvojio samo dva, remije protiv Radničkog i Borca m:tela, te drži trenutačno posljednje mjesto. Kao što je već ranije isticao, ovo je dvoboj klubova iz sličnog ranga kvalitete pa trener Zdenko Kordi očekuje izjednačenu borbu i neizvjestan susret.

- Ovo će sigurno biti borba ravnopravnijih suparnika, iz ovog donjeg dijela tablice, a koji oba pretendiraju na što viši plasman. Vrijeme će pokazati tko je kvalitetniji, a meni se čini da smo podjednaki. Vojvodina ima malu prednost zbog domaćeg terena, međutim mislim da u ovakvim utakmicama presuđuje trenutačna forma - rekao je u najavi subotnjeg susreta Kordi.

Dvije pobjede nad kosovskom BESA Famiglijom nisu najbolje mjerilo za ovaj susret, jer Novosađani su neusporedivo kvalitetnija momčad. Ipak, ti su europski ogledi sigurno dobrodošli Našičanima da si podignu samopouzdanje pred dvoboje koji ih idućih mjesec dana čekaju u regionalnoj ligi i u EHF kupu.

- Dobro su nam došle, još smo nova momčad pa treba vremena da se samopouzdanje izgradi. Svaka je utakmica test pa i ovo gostovanje u Novom Sadu. Nadam se dobroj utakmici i sa što manje oscilacija u našoj igri.

Prošle je sezone srpski prvak slavio u oba međusobna ogleda, a u ovoj su oba kluba s dosta promjena u sastavu. Kordi ističe kako je i dalje riječ o jakoj momčadi koja je imala ambicije i u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

- Imaju drugačiji sastav u odnosu na lani, uvijek su ambiciozni i s dosta kvalitetnih pojedinaca, poput Elezovića, Datukašvilija, Nikolića... Dobra su momčad koja ima ne samo prvu sedmorku nego i široku klupu. Imaju moderan pristup rukometu i utakmice s njima uvijek su zanimljive. Ni oni nisu lišeni oscilacija, s Radničkim su remizirali nakon što su vodili pet razlike, dok su protiv Borca isti zaostatak uspjeli nadoknaditi. Tko u subotu bude bio koncentriraniji i tko bude manje griješio, taj će biti bliže osvajanju sva tri boda - rekao je Kordi uoči sedmog ovosezonskog nastupa u regionalnoj ligi. G. Roguljić

Josip Božić Pavletić:
Na reprezentativno okupljanje doći s pobjedom

Josipa Božića Pavletića nakon susreta u Novom Sadu očekuje odlazak u reprezentativno okružje. Mlado desno krilo NEXE-a dobio je poziv za okupljanje juniorske reprezentacije Hrvatske koja će odraditi minipripreme u Đurđevcu. No prije Đurđevca očekuje ga gostovanje u Novom Sadu.

- Imali smo malu stanku od SEHA lige. Ono što je sigurno kako je Vojvodina kvalitetnija od Besa Famiglije protiv koje smo igrali u EHF Kupu. Gostovanje u Novom Sadu trebalo bi nam pokazati gdje smo i koliko zapravo vrijedimo. Sigurno je kako ćemo pokušati ostvariti pobjedu, za to će trebati puni angažman svih nas - kaže desno krilo NEXE-a. (K.L.)

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike