Mozaik
ELLE STYLE AWARDS 2014. VELIKI USPJEH VINKOVČANKE

Sonja Lamut je
najbolja mlada dizajnerica
Objavljeno 25. listopada, 2014.
Nagrada za životno djelo pripala je Josipi Lisac

Josipa Lisac, Mare Milin, Sonja Lamut, Jelena Veljača, Ante Vrban, Magdalena May Gero, Tabitha Pernar, Patrizia Donna, Grupa, IDIS TURATO i I-GLE laureati su dodjele godišnjih nagrada Elle Style Awards održane u zagrebačkoj Laubi – Kući za ljude i umjetnost.

Vrijednost ove najprestižnije domaće modne manifestacije prepoznao je i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, proglasivši glazbenu ikonu Josipu Lisac dobitnicom Elle nagrade za životno djelo putem snimljenog videa, s obzirom na to da je bio odsutan zbog puta u London.

Svečana dodjela Elle nagrada najboljima u svijetu mode i dizajna, glamur na crvenom tepihu, gala after party uz proslavu 12. rođendana Elle magazina – sve je to bio treći zaredom Elle Style Awards 2014. Na dodjeli su uživale brojne osobe iz javnog života poput Ivana Hercega, Petra Ćiritovića, Ranka Zidarića, Natali Dizdar, Vande Winter, Lane Biondić, Mirne Zidarić, Ive Balaban, Korane Gvozdić, Marije Borić, Ivana Šarića, Antonije Stupar Jurkin, Mateje Penave, Davora Gopca, Mije Kovačić, Barbare Kolar te domaći dizajneri poput modnog dvojca Boudoir, Ogi Antunac, Loredane i Tomislava Bahorića, A'marie...

Najprestižniji modni događaj, kojem je cilj poticanje domaće modne, dizajnerske i arhitektonske scene, podržala je i Michéle Boccoz, veleposlanica Republike Francuske u RH, došavši u zagrebačku Laubu sa suprugom. Glamurozna večer, čiji su domaćini bili Daniela Trbović i Ivan Vukušić, započela je modnom revijom by XYZ. Središnji dio večeri bila je dodjela nagrada nominiranima iz svijeta mode i dizajna, u oskarovskom stilu, a prema izboru žirija odabrani su dobitnici Elle nagrada za 2014. godinu u čak 11 kategorija. U kategoriji Najbolji modni fotograf nagrađena je Mare Milin, a za Novo lice nagrađena je Magdalena May Gero (Talia Model). Najbolji model je Tabitha Pernar (Colors Model Management), a najbolja mlada dizjanerica je Vinkovčanka Sonja Lamut. U kategoriji Najbolji dizajner accessoriesa pobijedila je Patrizia Donna, a najbolji produkt dizajner je Grupa. U kategoriji Najbolji dizajner pobijedile su I-GLE, dok je najbolji arhitekt Idis Turato. Za najbolji celebrity stil nagrađena je glumica Jelena Veljača.

Posebna nagrada za životno djelo pripala je glazbenoj divi Josipi Lisac. Pritom je ulogu prezentera imao predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je jednu od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnica proglasio dobitnicom najprestižnije Elle nagrade putem videosnimke jer je bio odsutan zbog puta u London. Nagrada HTC Special Award za promicanje arhitektonskog stvaralaštva u svijetu otišla je u ruke renomiranom hrvatskom arhitektu Anti Vrbanu. Nakon službenog programa, nagrađeni i brojni uzvanici uživali su u after partyju te se zabavljali uz nastup Second Hand Banda do dugo u noć.(T.K.)

NAGRADU

ZA NAJBOLJI CELEBRITY STIL DOBILA JE GLUMICA JELENA VELJAČA

Najčitanije iz rubrike