Regija
I MJEŠTANI GAZIJA U PANICI

Voda prekrila cestu i dvorišta
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Vezani članci

PETI POPLAVLJEN DIO NASELJA TRENKOVO - NAČELNIK:

Tražimo od Hrvatskih voda dozvolu da o svom trošku izmuljimo korito Veličanke

GAZIJE - Nevrijeme uz obilnu kišu jučer je kulminiralo starim problemom Gazija, mjesta u općini Feričanci. Zbog velikih količina oborina i izlijevanja potoka Babina voda u nižim predjelima sela poplavljeni su dijelovi okućnica, dvorišta te prometnice. Zbog kiše koja ne prestaje padati i porasta vodostaja potoka, mještani su u panici. Upozoravaju – ako kiša ne prestane, slijedi potop Gazija zbog izlijevanja Babine vode.

- Kiša i nadalje pada, a mi strepimo. Nastavi li rasti vodostaj Babine vode ovakvom dinamikom, tko zna koji put ćemo plivati. Voda je kod nekih ljudi već poplavila dvorišta i podrume. Preplavila je cestu na nekoliko mjesta, a kod društvenog doma imamo jezero. Bez čizama ne možemo nikamo - rekli su mještani Gazija.

Na teren su izišli i djelatnici Općine Feričanci, ali i Nadcestarije Našice. Cestari su na zelenom pojasu uz makadamsku cestu na dionici od Valenovca do Gazija izvodili procijepe kako bi bujična voda mogla otjecati.

Zamjenik načelnika općine Feričanci Mirko Jurčević obišao je Gazije te je u stalnom kontaktu s pojedinim mještanima. I Jurčević je nezadovoljan, kao i mještani Gazija, zbog nemarnog ponašanja Hrvatskih voda.

- Na žalost, ponavlja se stari problem u Gazijama zbog ravnodušnog ponašanja Hrvatskih voda. U 8 sati ujutro sam ih nazvao, ali ništa od Hrvatskih voda. Možda će doći kada se voda povuče. No mi smo fotografirali stanje u Gazijama – kaže Jurčević. Upozorava da su na problem potoka Babina voda već nekoliko puta ove godine upozoravali Hrvatske vode.

- Hrvatske vode nije briga, jer nisu ništa poduzele. No itekako zabrinjava Općinu jer si nabijamo troškove. Moramo angažirati komunalne radnike na postavljanju vreća s pijeskom oko najugroženijih kuća te vatrogasce na ispumpavanju - navodi Jurčević i dodaje:

- Vjerujte, i mještanima Gazija i nama u općinskoj upravi već je dojadilo da svake godine dva-tri puta imamo ovakvu situaciju. Predlagali smo da se samo korito potoka izmulji i očisti, i ništa više ne treba. No nema razumijevanja od Hrvatskih voda, koje ozbiljan problem ignoriraju, a jedino one imaju nadležnost za rješavanje. Snježana Fridl

Hrvatske vode će valjda doći kad se voda povuče, kaže Mirko Jurčević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike