Osijek
POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

Pješače cestom po blatu i kiši, kasne na nastavu, a kući dolaze promrzli i mokri
Objavljeno 25. listopada, 2014.
Trošak vožnje te djece do škole GPP mjesečno košta dodatnih samo 800 kuna - kaže ravnatelj

Roditelji učenika Poljoprivredne škole Osijek ogorčeni su jer zbog ukidanja GPP-ove autobusne linije njihova djeca u školu moraju pješačit cestom po kiši i blatu. Kasne na nastavu, a kući dolaze promrzli i mokri.

Riječ je o eskalaciji situacije koja se “kuha” još od početka školske godine kada je GPP ukinuo skretanje redovne linije gradskog autobusa do Poljoprivredne škole u Jadrovskoj ulici i time osudio učenike ove škole da do škole hodaju više od kilometra i to ulicom bez nogostupa.

- Otkako smo saznali da je linija ukinuta tražimo objašnjenja i pomoć, no svi nas ignoriraju. U međuvremenu djeca više od mjesec dana muku muče s dolaskom u školu. Tolerirali smo to dok nije zahladilo i počele su kiše. Sada je situacija neizdrživa. Djeca, osim što kasne na nastavu, u školu i dolaze moki, jadni, blatni - priča majka srednjoškolke iz Donjeg grada. Ističe, djeci je upravo iz ove četvrti, ali i svima koja u školu dolaze iz još istočnijih dijelova Osijeka i okolice, najgore. Potvrđuju to i roditelji dvoje školaraca iz Sarvaša.

- Za svu je djecu sporno što moraju pješačiti od Mačkamame do škole, ali nama je još gore, jer naša djeca više ne mogu stići ni do Mačkamame, ako se ujutro ne probude sat vremena ranije. Jedini autobus koji iz našega smjera vozi prema školi kreće s Gajevoj trga u 7.20, u vrijeme kada su oni još u drugom autobusu koji ide prema Gajevom trgu - priča otac iz Sarvaša.

Da su školarci iz Poljoprivredne škole uistinu u nezgodnoj situaciji, potvrđuje i ravnatelj škole Rudi Lukačević.

- Kada imate nešto dobro i to dobro izgubite, teško se možete pomiriti s novonastalom lošom situacijom. To je naša priča. Autobus je prije stajao ispred škole, a sada djeca moraju pješačiti po cesti, što je u lošim vremenskim uvjetima uistinu teško. Kasne u školu, mokri su, učenike iz poslijepodnevne smjene koji dalje putuju moramo puštati kući ranije s nastave. Na inicijativu Vijeća roditelja i Vijeća učenika tražili smo od GPP-a da nam vrati liniju, ali bez uspjeha. Škola tu više ništa ne može - kaže Lukačević, te dodaje kako Poljoprivredna škola ima čak 363 učenika “putnika”. Prema ravnateljevim saznanjima, trošak vožnje te djece do škole GPP mjesečno košta dodatnih samo - 800 kuna!

Ivana SOLAR

Alan Brezovac

kaže direktor GPP-a

To nije GPP-ova obveza!

“GPP ima obvezu prijevoza učenika osnovnih škola, a Poljoprivredna škola Osijek jedina je srednja škola koja je do sada imala organizirani prijevoz. Ukinut je jer je naš stav da učenici imaju na raspolaganju odgovarajući prijevoz do škole redovnim autobusnim linijama”, kaže direktor GPP-a Alan Brezovac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike