Osijek
OSJEČANI SU SE U OVOM MJESECU SUSRELI SA SVIM GODIŠNJIM DOBIMA

Od kupanja do zimske jakne u samo deset dana
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Prema čemu ćemo pamtiti ovaj listopad koji je na izmaku? Zanemarujući dnevne političke događaje i ine medijske spektakle, ostaje nam samo vrijeme. A da smo se svega nagledali u ova 24 dana - jesmo!

Zdenko Pušić, Gojko Mitić, Josip Šeri i Davor Kibel, fotoreporteri Glasa Slavonije, ovjekovječili su ovaj ćudljivi mjesec koji nam je praktički “isporučio” sva četiri godišnja doba u samo nekoliko dana. Da bi cijela ova vremenska zbrka bila kompletirana, uzmanjkalo je samo snijega.

Što se tiče odjeće, bilo je tu dobra dva tjedna kratkih rukava, a nemali broj Osječana nije se libio osvježenje od neuobičajeno vrućeg vremena potražiti u Dravi koja, gle čuda, nije bila ledena. Čak štoviše, iznenađujuće ugodna pa je vesela ekipa 15. listopada na kupalištu kod Želje, osim sunčanja, zaigrala i picigin. Kupača je bilo i na ostalim ljetnim punktovima, poput Kopike, Neptuna, pa čak i Pampasa. Zbog vrućina “planula” je i najveća količina sladoleda u ovo doba godine. Toplo vrijeme i visoki vodostaj pogodovao je i “poplavi” komaraca koji nikad toliko nisu bili napasni kao ovoga listopada.

I onda u samo dva dana, iz oramara su se vadile zimske jakne koje su zamijenile majice kratkih rukava. Dovoljna je bila samo jedna jača kiša koja je Osječane osvijestila i poručila im da je ovo ipak jesen te da su niske temperature i kiša normalna stvar za ovo doba godine.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike