Sport
OSIJEK DOMAĆIN NATJECANJA U RITMIČKO-SPORTSKOJ GIMNASTICI

Zbog “Rondo kupa” vrijedi doći u Zrinjevac
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Nakon dvorana Jug i Gradski vrt, tradicionalno godišnje natjecanje Kluba za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo vraća se u - Zrinjevac.

Grad na Dravi i ove će godine ugostiti sjajne ritmičarke koje svojom gracioznošću malo koga ostavljaju ravnodušnim. Osječki klub u subotu (25. listopada) organizira 7. međunarodni “Rondo kup”. Bit će to cjelodnevna priredba, natjecanje će se održavati od 8 do 20 sati, a prema najavama organizatora u Zrinjevcu će biti pravi - spekatkl. Iz KRŠG-a Rondo najavljuju nastup oko 150 djevojčica i djevojaka iz Poljske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske te naravno Hrvatske.

- Očekujemo nastup oko 150 natjecateljica svih uzrasta, od curica rođenih 2007. i mlađih pa sve do seniorki - najavila je trenerica “rondašica” Branka Stojković, koja će, kao i dosad, uz pomoć suradnika pokušati još jednom zaslužiti visoke ocjene za organizaciju tako zahtjevnog natjecanja.

Brojka od 150 “gracija” čini se impresivna, no manja je nego lani kada je na Rondo kupu nastupilo čak 250 ritmičarki. Ove godine nema ni seniorskog A, samo B program, a jedan od razloga su nacionalna prvenstva u Srbiji i Sloveniji.

- Neke su djevojke zbog državnog prvenstva otkazale nastup, a još veći problem su - financije. Nije samo u nas kriza u ritmičko-sportskoj gimnastici - dodaje Stojković.

Iako će biti manje natjecateljica nego 2013., to ne smanjuje draž ove priredbe zbog koje se u subotu isplati navratiti u dvoranu Zrinjevac. Boje Ronda u subotu će braniti 18 djevojčica i djevojaka, u A programu nastupit će izvrsne Inga Rukovanjski, Katja Kremer, Barabara Šelendić te Nina Šajber, dok će se ostale natjecati u B programu. Rebeka Stojković, koja se prije nekoliko dana okitila naslovom prvakinje Hrvatske u vježbi s vijačom te na državnoj smotri osvojila još dva srebra (obruč i traka), otkazala je nastup zbog jednostavnog razloga - nema A programa seniorki, pa je glupo da se natječe sama.

Svečano otvorenje subotnjeg turnira zakazano je za 14 sati, a treba reći kako je ulaz u dvoranu Zrinjevac besplatan. I. Liović

U dvorani Zrinjevac u subotu će se moći uživati u ljepotama ritmičke gimnastike

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike