Sport
OSJEČKI MMA BORAC SPARING PARTNER MIRKU FILIPOVIĆU

Saša Milinković s Cro Copom utrenirao borbu na parteru
Objavljeno 24. listopada, 2014.

Krajem kolovoza Mirko Filipović u Japanu je tehničkim nokautom pobijedio Japanca Satoshi Ishiija i uzeo mu pojas prvaka u IGF organizaciji (Inoki Genome Fight). Mnogi vjerojatno i ne znaju da je svoj doprinos slavlju Cro Copa u Tokiju u slobodnoj borbi (MMA) dao i Osječanin Saša Milinković.

Član HK Osijek sparirao je uoči tog meča najboljem hrvatskom borcu te mu tako pomogao da što spremniji uđe u ring s bivšim olimpijskim prvakom u judu.

Samo hrvački dio

- Mirko me pozvao da mu pomognem u pripremi za tu borbu, i to u jednom dijelu MMA borbe, u kojem to mogu najbolje napraviti. Bio je to samo jedan segment njegovih priprema, a naglasak je bio na hrvačkom, parteraškom dijelu. Nije bilo “stand upa”, za to su bili zaduženi drugi. Osim mene tu su još bili Talijan Alessio Sakara i Tomislav Spahović iz Sarajeva - opisivao je Milinković suradnju s Cro Copom od prije dva mjeseca, koja se ponovila i nakon slavlja nad Japancem.

- Pobijedio je Ishiija pa, eto, valjda znači da je ovaj moj dio treninga korektno i kvalitetno odrađen. Čuli smo se i kasnije, a prije dva tjedna ponovno sam bio u Zagrebu gdje sam trenirao s njim tjedan dana, radeći na tehničko-taktičkim detaljima. Sada smo radili “stand up”, a moram priznati da je to mnogo teže prošlo. U parteru sam mu još i mogao parirati, no u “stand upu”, kickboxingu jasno se vidjela razlika. Mirko je vrhunski borac, dugi niz godina u samom svjetskom vrhu i drži standard ispod kojeg ne ide. Ovo mi je bilo golemo iskustvo, jer ne dobiva se prilika samo tako sparirati i trenirati s najboljima.

Filipović je očito zadovoljan odrađenim, jer suradnja će se nastaviti i dalje. Cro Cop na 31. prosinca ima uzvrat protiv Ishiija te će u pripremi za tu borbu Milinković sljedeći mjesec ponovno u Zagreb, ovaj put na puna četiri tjedna.

- Mirko je u svakom pogledu bar dvije razine iznad svih, ne samo u ringu, nego i u svemu ostalom. Bio je jako korektan, pokazao je veličinu i mimo treninga, pomogao mi je u mnogo toga, praktički sam se samo trebao pojaviti u Zagrebu. Zahvalan sam mu na svemu, treninzi s njim su neizmjerno iskustvo koje vrijedi svakom borcu - nije štedio pohvale na račun Filipovića osječki borac slobodne borbe.

U proljeće ponovno u ring

Mnoge ljubitelje MMA sigurno zanima kada će i sam Milinković ponovno u ring. Nakon efektne pobjede na FFC-u u Osijeku u superteškoj kategoriji, uslijedio je poraz u Zadru, nakon kojeg je uslijedila stanka.

- Taj poraz u Zadru dosta je ružno izgledao. Ušao sam u taj dvoboj na krilima prijašnjih rezultata, a nakon ovog smo se svi malo otrijeznili. Imao sam i nekih zdravstvenih problema uoči tog meča, a sada sam siguran da neke stvari više ne smijem ponoviti u borbi. Prema pravilima FFC-a zbog težine tog nokauta mora proći određeno vrijeme prije negoli mogu ponovno u ring, a nadam se kako bi to moglo biti negdje u proljeće - pojasnio je Milinković svoje trenutačno odsustvo iz novih borbi slobodnim stilom. Do realizacije toga, ne treba sumnjati kako će mu sparinzi i treninzi s Cro Copom puno pomoći te donijeti još veći napredak u ovom često nepoštednom sportu.

Goran ROGULJIĆ

Saša Milinković

MMA borac

U parteru sam mu još i mogao parirati, no u “stand upu”, kickboxingu jasno se vidjela razlika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini