Osijek
SVEČANOST U ORGANIZACIJI UDRUGE VETERANA

Pripadnici 130. brigade obilježit će obljetnicu osnutka
Objavljeno 23. listopada, 2014.

U subotu će, ovaj put u organizaciji Udruge veterana 130. brigade Hrvatske vojske, biti održana svečanost obilježavanja 23. obljetnice ustroja ove brigade koja je dala golem doprinos u obrani Osijeka. Do sada je to, naime, činio Odbor branitelja Građanske udruge “Volim Osijek”.

“Osijek nepokoreni grad - simbol pobjede u Domovinskom ratu” geslo je ovogodišnje obljetnice, koja će se nizom događanja i središnjom svečanom akademijom u foajeu HNK Osijek održati u subotu, u cilju promicanja pozitivnih vrijednosti hrvatskih branitelja i Domovinskoga rata.

- Još ćemo se jednom s posebnim pijetetom prisjetiti poginulih i nestalih ratnih prijatelja i odati im počast u ime branitelja brigade i svih građana grada Osijeka - najavljuje Zlatko Dernaj, predsjednik Udruge veterana 130. brigade.

Organizatori pozivaju sve branitelje ove brigade, ali i branitelje ostalih postrojbi koje su obranile Osijek i Osječko- baranjsku županiju, kao i sve domoljubne građane da im se pridruže na svečanosti. Okupljanje je u 11 sati ispred Spomenika poginulih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata na Trgu slobode, gdje će biti polaganje vijenaca. Potom se program seli u obližnji HNK, uz pozdravne riječi ratnih zapovjednika i glazbeno-scenski program. Navečer, u 19 sati, u kapucinskom samostanu u spomen na sve poginule, nestale i preminule branitelje Osijeka održat će se misa zadušnica.

Tijekom bojnih djelovanja 130. brigada imala je 63 poginulih, 22 nestalih i 370 ranjenih pripadnika, a od toga osam teških invalida. Za svoje je zasluge u Domovinskom ratu 130. brigada HV višestruko odlikovana, kao i pojedinci, zaslužni branitelji grada Osijeka.D.Kuštro

Nastupaju Kićo, Panta i Delač

U glazbeno-scenskom programu organizatori najavljuju i nastup Krunoslava Kiće Slabinca i Jadranka Lešine Pante. Igor Delač nastupit će uz ratni glazbeni sastav Voda veze „VV Band“.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike