Objavljeno 24. listopada, 2014.
Vezani članci
DRUGO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS
VINKOVCI - Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije pridružila se obilježavanju Svjetskog dana kuhara tako da je obišla osme razrede svih škola grada Vinkovaca jer se oni ove školske godine trebaju odlučiti za svoja buduća zvanja.
Članovi Udruge Jozo Gale, Ivan Selan te Ivica Ljubek, kao predstavnik mentor kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci i Alen Ribarić u ulozi predstavnika kvalitetnih mlađih naraštaja kuhara, učenike su upoznali s odlikama struke kuhar, kao i s obvezama i nedaćama koje, kao i svaka druga struka, sa sobom nosi.
- Upoznali smo ih s mogućnostima da se kvalitetnim kuharima i slastičarima koji se non-stop educiraju otvaraju vrata diljem svijeta u smislu da mogu raditi te svojom strukom, kao i znanjem, obići cijeli svijet, a usput i dobro zaraditi. Rekli smo im da dobar i kvalitetan kuhar postaje onaj koji u svoje znanje ulaže i koji najprije mora dobro poznavati kuhinju svoga kraja kako bi mogao kasnije razlikovati kvalitete drugih kuhinja. Tako smo ih i upoznali s baštinom „Bakine kuhinje“, njenim odlikama i kvalitetom, zdravom ishranom te izvršili usporedbu s nezdravom ishranom koju oni kao mlade osobe konzumiraju - istaknuo je Jozo Gale, predsjednik Udruge.
U znak zahvalnosti i suradnji na obilježavanja ''Svjetskog dana kuhara'' te da u zaborav nikad ne ode baština ''Bakine kuhinje'' svim školama darovali su knjigu ''Slavonsko-srijemski recopis'', u kojoj nalaze jela izvornih receptura starih i nekoliko stotina godina od kojih se desetak nalazi u 500 autohtonih jela Republike Hrvatske.M.Kokaj