Regija
OPĆINA ĐURĐENOVAC TRAŽI KONCESIONARA ZA LOKALNI PRIJEVOZ PUTNIKA

Osam naselja želi vezu s Đurđenovcem
Objavljeno 24. listopada, 2014.

ĐURĐENOVAC - Općinsko vijeće Đurđenovac donijelo je odluku o potrebi dodjele koncesije za obavljanje djelatnosti lokalnog prijevoza putnika na području općine. Na temelju te odluke koncesija će se autoprijevozniku, koji će biti odabran javnim nadmetanjem, dodijeliti na pet godina. Dokumentaciju za nadmetanje s koncesijskim uvjetima pripremit će općinska uprava, a odluku o najpovoljnijem koncesionaru donijet će Općinsko vijeće.

- Koncesija se provodi zbog interesa koji se ogleda u potrebi boljeg prometnog povezivanja mjesta na području općine s Đurđenovcem i obrnuto, kako bi vremenska usklađenost prijevoza putnika zadovoljavala potrebe za dnevnim migracijama stanovništva, budući da postojeći ne zadovoljava - pojasnio je Tomislav Majsterić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, gospodarenje prostorom, graditeljstvo, urbanizam te stambene i komunalne poslove.

Predviđene su četiri linije koje bi osam naselja povezivale s Đurđenovcem. Linije bi pokrile samo naselja u kojima postoje autobusna stajališta. Tako bi lokalni prijevoz putnika bio dostupan stanovnicima Klokočevaca, Pribiševaca, Bokšić Luga, Bokšića, Beljevine i Šaptinovaca. Osim tih stanovnika đurđenovačke općine, na prijedlog načelnika Hrvoja Topalovića, prihvaćeno je da se uvede i linija za naselja Teodorovac i Gabrilovac, a koja nisu bila obuhvaćena prvobitnim prijedlogom. Prometno nepovezana s Đurđenovcem ostaju naselja Našičko Novo Selo, Ličko Novo Selo, Krčevina, Sušine i Lipine budući da nemaju stajališta. Linije bi prometovale za vrijeme školske godine, a pojedine i izvan nastave, i to dva dana u tjednu.

- Stanovništvu želimo omogućiti da na što jednostavniji način ispune svoje dnevne potrebe za prijevozom - kaže Majsterić. Time bi više od 5000 stanovnika općine imalo organiziran općinski linijski prijevoz.S.Fridl

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike