TvObzor
RTL TV : HRVATSKI BROJ JEDAN

Što je rasplakalo Darka Rundeka?!
Objavljeno 24. listopada, 2014.
Kako “Marijana” Dubrovačkih trubadura zvuči na japanskom, zašto se bend zove Neki to vole vruće i tko je, ili što, rasplakao Darka Rundeka?

Prekopavanje po ropotarnici hrvatske glazbe RTL nastavlja u revijalnom tonu, a u petak, 24. listopada, u drugoj epizodi showa “Hrvatski broj jean” počinje potraga za najuspješnijim ljetnim hitom u Hrvatskoj. Svatko od nas pamti vlastitu ljetnu himnu uz koju je, više ili manje, “galebario” po obali Jadrana.

Sve su te pjesme na jedno mjesto skupili članovi našeg stručnog tima (Ivana Radić, Ante Perković i Dubravko Jagatić) i sastavili Top 40 najvećih ljetnih hitova Lijepe Naše. Uz njih, standardnu postavu emisije “Hrvatski broj jedan” i ovog tjedna čine voditelj Davor Dretar Drele i glazbeni ekspert Siniša Škarica, a u goste dolaze, među ostalima, glumica i pjevačica Mila Elegović, fotograf Damir Hoyka, televizijski voditelj Davor Jurkotić i Neno Belan.

Davor Jurkotić je, uz teorijsko glazbeno znanje, odlučio pokazati i svoj praktični glazbeni talent, a s obzirom na to da jedini posjeduje prijevod “Marijane” Dubrovačkih trubadura na japanski, bilo je za očekivati da upravo tu pjesmu u tom aranžmanu odabere za svoj veliki pjevački debi u eteru RTL Televizije. Uz glazbeni talent otkrio je i da ima sjajan smisao za modu, pa je prozvan glavnim stilistom Mile Hrnića. RTL je došao i u posjed inkriminirajućih privatnih fotografija gostiju te je odlučio gledateljima otkriti što su radili prošlog ljeta.

Pripremio: Nikola KUČAR
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike