TvObzor
OBJAVLJENA IMENA PRVIH HEADLINERA

Nova Rock 2015.: Dolaze Motorhead, Slipknot, In Flames...
Objavljeno 24. listopada, 2014.
U 2015. organizatori pripremaju sjajan line-up koji će osigurati tri dana nezaboravne zabave za fanove rock'n'rolla

Nakon što je austrijski festival Nova Rock prošle godine proslavio svoj deseti rođendan fantastičnim line-upom i sjajnim svirkama, sljedeće godine svojim će vjernim posjetiteljima ponovno pružiti odličan trodnevni provod uz sjajne bendove.

Listopad je tradicionalno mjesec u kojemu organizatori objavljuju imena prvih headlinera Nove Rock, pa se to dogodilo i ove godine. Na veliko oduševljenje vjernih obožavatelja ovog festivala, objavljeno je kako će na livadi Pannonia Fields u Hrvatskom Gradišću, u blizini Nickelsdorfa, od 12. do 14. lipnja, nastupiti: Motorhead, Slipknot, In Flames, Die Toten Hosen, Rise Against, Kraftklub, Papa Roach, Life Of Agony, Jennifer Rostock, Asking Alexandria i The Sword.

Stara mudrost kaže da najveća umjetnost nastaje u najmračnije doba. Tu mudrost su članovi benda Slipknot defintivno dokazali. Nakon što im je 2010. umro basist Dave Gray, a 2013. bend napustio bubnjar Joey Jordison, Slipknot se vratio na scenu s novim albumom “5: The Gray Chapter” koji je izašao prošlog tjedna. To je njihovo prvo izdanje nakon šest godina i prvi album na kojemu nema Graya i Jordisona. Obožavatelji su ga dočekali s oduševljenjem, a sigurno je i da će bend doživjeti sjajne reakcije publike na svojoj najavljenoj turneji, u sklopu koje dolaze i na Novu Rock.

Jednako oduševljeni su i fanovi kultnog Motorheada, koji su protekle godine bili zabrinuti oko zdravstvenog stanja frontmana Lemmyja Kilmistera. Naime, zbog problema s dijabetesom i srcem, Lemmy je otkazao niz koncerata i morao promijeniti navike. Sad navodno više ne pije žestice (samo vino!) i redovito uzima lijekove, pa je bend najavio povratak na pozornicu. Bandu je 39 godina, a Lemmyju 69, no i dalje ne gube snagu. Motorhead je već dvaput svirao na Novoj Rock i nikad nije razočarao svoju publiku. U 2015. će ga posebice toplo primiti fanovi gladni sirovog rock'n'rolla jer je prevladao zdravstvene probleme i spreman je za glasne svirke.

Grupa Rise Against ove je godine objavila album "The Black Market", koji je debitirao na prvim mjestima top-lista, što znači da su i dalje itekako aktualni i nakon deset godina na sceni. Fantastični švedski metalci In Flames, koji su na prošlom nastupu na Novoj Rock imali ozbiljnih problema sa zvukom, došli su pokazati kako zvuči njihov novi album "Siren Charms" uživo. Album je izašao u rujnu, ali već je izazvao sjajne reakcije fanova i kritike.

Sa sjevera Kalifornije dolaze Papa Roach, koji su usko vezani uz crossover-divove s početka 1990-ih, kojima su često bili predgrupa (primjerice Deftones i Suicidal Tendencies). Od 2012. je aktualan njihov album “The Connection” i oni svojim svirkama uvijek iznova dokazuju kako su sjajan live bend. Od navedenih bendova spomenimo još britanske underground rockere Asking Alexandria, čije pjesme krasi hardcore s tragovima melodičnosti.

Kao što to uvijek biva na Novoj Rock, publiku uvijek najviše privuče bend s njemačkog govornog područja, tako da se apsolutni spektakl očekuje na nastupu Die Toten Hosen, veterana njemačkog punka, koji iza sebe imaju 30 godina karijere i 23 albuma.

Nova imena će na line-up biti dodana uskoro...

Piše: Tanja KVORKA
ULAZNICE U PRODAJI

Ulaznice za Novu Rock 2015. prodaji su i u Hrvatskoj se mogu kupiti preko Eventima, na prodajnim mjestima ili online www.eventim.hr. Festivalska ulaznica stoji 146 eura za sva tri dana. Friends of Nova Rock - VIP ulaznica bez hrane i pića košta 230,50 eura, dok ista ulaznica s karavanskim parkingom stoji 221 euro.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike