Sport
NOVI TRENER CIBALIJE

Siniša Sesar: Unatoč svim
novim obvezama i dalje
ću aktivno igrati nogomet
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Deveteročlani Nadzorni odbor jednoglasno je donio odluku o imenovanju Siniše Sesara za novog trenera Cibalije. Jučer je novi šef struke i službeno predstavljen, a Sesar je staro lice u klubu. Dugogodišnji bivši igrač Cibalije u posljednjih je šest godina trener u klubu, počeo je od najmlađih selekcija, od pretpočetnika, preko mlađih pionira i starijih pionira, a iz kadetske momčadi došao je na mjesto pomoćnog trenera seniorske momčadi u Prvoj HNL kod Željka Kopića. Potom je surađivao s Miroslavom Bojkom, a u Drugoj ligi radio je s Damirom Petravićem, Stankom Mršićem i donedavno sa Zoranom Tomićem. Nakon dugog staža “pomoćnika”, sada je eto postao i šef struke, a sam potvrđuje kako je potpuno spreman za samostalnu trenersku ulogu.

- Prije svega hvala upravi na povjerenju. Vjerujem da sam sazrio kao trener i kako je ovo pravi trenutak da pokušam samostalno voditi momčad. Nadam se da će momčad pozitivno odgovoriti na moje zahtjeve. Jako se dobro poznajem sa svim igračima i nadam se da ćemo već u nedjelju protiv Lučkog napraviti dobar zajednički posao - ostvariti pozitivan rezultat - pričao je Sesar.

Dolazak novog trenera donosi i neke promjene, bilo u momčadi, načinu igre ili pak u načinu rada. Za očekivati je da će se nekakve promjene dogoditi i sada.

- Sigurno će ih biti, u prvom redu promjena u radu, a što se momčadi tiče tu neću ništa mijenjati. Najvažnije je da se momčad što bolje uigra, a to ćemo postići ako stalno igraju isti igrači. Ako sve bude u redu, protiv Lučkog bi trebala istrčati momčad koja je igrala i protiv Sesveta u Vinkovcima. U trenažnom procesu ćemo se najviše temeljiti na radu u malom prostoru, radu na brzini i agresivnosti. Što se sistema igre tiče, igrat ćemo s četiri igrača u liniji otraga, odnosno 4-2-3-1 ili kombinaciju toga, zavisno od protivnika.

Uz trenerski posa, Sesar još aktivno igra nogomet u međužupanijskom ligašu Croatiji iz Bogdanovaca, nastupa i za veterane te igra za jednu malonogometnu momčad... Hoće li sad reducirati neke svoje aktivnosti?

- Ne mislim ništa mjenjati u svojim aktivnostima. Što se tiče Cibalije, svoj ću posao odrađivati maksimalno profesionalno i tu neće biti nikakvih odstupanja, a ostale ću aktivnosti odrađivati kada budem imao vremenja za njih. Tako sam se dogovorio i s upravom Croatije iz Bogdanovaca, a i s ostalim momčadima za koje igram u veteranskoj ligi, kao i u Katoličkoj malonogometnoj ligi - objasnio je novi trener Cibalije. A.Grgić

SESAR ŽELI BUHAČA

Što se tiče popune stručnog stožera, Sesar je dobio na volju da si izabere suradnika. S Tomićem je otišao i Željko Hrgovčić. Ako pristane, Sesarova je želja da to bude Bruno Buhač, koji je niz godina bio na toj funkciji u klubu. Svoju prvu utakmicu s Cibalijom u svojstvu trenera Cibalije Sesar je već odradio, jučer u Starim Jankovcima u prijateljskom susretu s HAŠK-Sokolom.

Novi trener Cibalije član je međužupanijskog ligaša Croatije iz Bogdanovaca, a igra i Katoličku malonogometnu ligu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana