Sport
DINAMO VEČERAS GOSTUJE U SALZBURGU

U Mozartovom gradu bez Duje Čopa
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Hrvatski prvak zagrebački Dinamo večeras zaključit će prvi dio D skupine Europske lige. U prva dva kola modri su “torpedirali” kod kuće rumunjsku Astru (5:1), da bi prema procjenama domaćih medija nezasluženo bili poraženi od Celtica u Glasgowu (1:0). Večeras (21.05 sati) predstoji im gostovanje u Salzburgu. Domaći Red Bull definitivno nije momčad kojom bi se ispravljala propušteno, no želi li Dinamo osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini i konačno dočekati Božić u Europi trebaju se i s gostovanja vraćati s nekakvim bodovnim ulovom. Uoči gostovanja u Mozartovom gradu tradicija nije baš naklonjena hrvatskom prvaku u sudarima s austrijskim klubovima. Još su svježa prošlogodišnja sjećanja kada ih je bečka Austrija zaustavila na putu do Lige prvaka, a u sezoni 2009./2010. isto je učinio i Red Bull Salzburg. U kvalifikacijama za Ligu prvaka u prvoj utakmici u Salzburgu nije bilo pobjednika (1:1). Strijelac za Dinamo tada je bio Mandžukić, koji nije igrao u uzvratu zbog isključenja. Na Maksimiru je Red Bull slavio s 2:1. Ni sadašnjost ne donosi spokoj u Dinamovu momčad. U autobusu za Mozartov grad nije bilo ozlijeđenog Duje Čopa. Problema s ozljedama ima i Domagoj Antolić, no on će konkurirati za večerašnji susret.

Unatoč svemu trener Dinama Zoran Mamić s optimizmom gleda na gostovanje u Salzburgu.

- Cilj nam je pobjeda, kao i u svakoj utakmici. Jasno da će se nešto pitati i domaćina. Salzburg je ozbiljna momčad, imaju i kvalitete i mane - smatra Zoran Mamić, koji poštuje prije svega Red Bullov kolektiv.

- Imaju dobre ofenzivne igrače, ali Red Bull je kompletno odlična momčad koja ganja rezultat u Europskoj ligi - upozorio je Mamić, naglasivši kako se njegova momčad neće prilagođavati domaćinima. (K.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike