Regija
U VUKOVARU POTPISANI UGOVORI

Potpore za osam obrtnika početnika
Objavljeno 23. listopada, 2014.

VUKOVAR – Nepovratne potpore za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanje jednostavnog društva s ograničenom odgovornosti (j.d.o.o.) u 2014. godini jučer je potpisivanjem ugovora u „gradskoj kući“ dobilo osam novih poduzetnika s područja grada Vukovara.

Riječ je o ukupnom iznosu od nepunih 75.000 kuna iz gradskog budžeta, a najveći iznos pojedinačne potpore je 10.000 kuna. Ugovore o potporama novi su poduzetnici potpisali s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. Kako je rečeno, riječ je o različitim poduzetničkim idejama – od ugostiteljstva i trgovine preko fasadersko-ličilačkih radova i informatičkih usluga do centra za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Poziv za potpore bio je objavljen prije mjesec dana, a od deset prijavljenih osam poduzetnika je ispunilo uvjete.

– S tim programom želimo pomoći nove poduzetnike, jer cilj nam je fokus staviti na gospodarstvo, ustrajat ćemo na tome jer u ovom teškom gospodarskom trenutku svaka pomoć je potrebna. Ovo je prvi korak u tom smjeru, sljedeće godine čeka nas osnivanje Obrtničke ulice, nadamo se i drugim poticajnim mjerama i da ćemo stvoriti jedno sasvim drugo okruženje za sve one koji žele doći i raditi u Vukovaru. Očekujem da će se dogodine i vidjeti rezultati naših napora - kazao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček uputio je poziv obrtnicima početnicima da se jave, jer nisu sva sredstva iskorištena, a očekuje se i da iznos u tu svrhu u 2015. godini bude udvostručen. Na potpisivanju ugovora bio je i predsjednik Udruženja obrtnika Vukovara Dražen Zovko, prema čijim riječima trenutačno u Vukovaru posluje oko 600 obrtnika dok je prije gospodarske krize bilo njih više od 900. – Radimo niz projekata među kojima su i potpore za očuvanje postojećih obrta - rekao je Zovko.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura