Osijek
URED PUČKE PRAVOBRANITELJICE OTVARA SE I U OSIJEKU

Mogućnost žalbi i veće zaštite prava bit će dostupnija građanima
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Za nešto više od mjesec dana Osijek će dobiti ured pučke pravobraniteljice. Najavljeno je to iz zagrebačkog sjedišta, a ta je odluka definirana sveobuhvatnim Strateškim planom Ureda u razdoblju od ove do 2016. godine.

- Riječ je o dijelu strategije koji se odnosi na približavanje građanima. Po povećanom broju pritužbi građana protekle godine zamijetili smo da su očekivanja građana i zainteresiranih dionika od naše institucije sve veća. Imamo ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije. No mnogi građani koji su trebali našu pomoć, zbog dosadašnje udaljenosti Ureda nisu mogli požaliti se i zatražiti zaštitu svojih prava - stoji u priopćenju Ureda pučke pravobraniteljice Lore Vidović, koja dodaje da će otvaranjem osječkog ureda zaštita ljudskih prava biti svakako dostupnija.

Osim s građanima s otvorenjem ureda pučka će pravobraniteljica ostvariti suradnju i s lokalnom zajednicom, institucijama, nevladinim udrugama pa i akademskom zajednicom te provoditi i zajedničke aktivnosti. Inače, osječki će se ured nalaziti u Ulici Hrvatske Republike 19/1 i ondje će raditi dvoje savjetnika pučke pravobraniteljice. Osim u Osijeku istovjetan će ured biti otvoren i u Rijeci.M.Mihelić

Riječ je o dijelu strategije koji se odnosi na približavanje pravobranitelja građanima

Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana