Regija
IZRADILI PRIJEDLOG PRORAČUNA

Proračun Općine Drenovci „težak“ 28,5 milijuna kuna
Objavljeno 22. listopada, 2014.

DRENOVCI – Općina Drenovci prva je u županjskoj Posavini izradila i objavila prijedlog proračuna za 2015. godinu. Načelnik Jakša Šestić na internetskoj stranici Općine stavio je na uvid javnosti i svima zainteresiranima za način trošenja proračunskih sredstava nacrt prijedloga proračuna Općine Drenovci za 2015. godinu. Pozvao je građane da sve prijedloge, primjedbe i pitanja vezane uz prijedlog proračuna dostave najkasnije do 12. studenoga poštom, faksom ili elektronskom poštom na adresu Općine Drenovci.

Proračun za 2015. godinu planiran je u visini od 28,562.600 kuna, što znači da bi se u općinsku blagajnu sljedeće godine trebalo sliti najviše novca otkako postoji Općina Drenovci. Usporedbe radi dovoljno je napomenuti da je proračun za 2014. godinu usvojen u iznosu od 14,530.000 kuna. Do gotovo dvostrukog povećanja prihoda, kako nam je objasnio načelnik Jakša Šestić, došlo je zbog određenih projekata koji su prošli na natječajima i koji će se realizirati sljedeće godine.

Općini Drenovci nedavno je odobren projekt Poljoprivredno-poduzetnički inkubator, a predviđen iznos koji će u 2015. u tu svrhu biti uplaćen u proračun je 6,64 milijuna kuna. A tu je, između ostaloga, i reciklažno dvorište, za čiju se realizaciju od Fonda za energetsku učinkovitost očekuje oko pet milijuna kuna. I rashodi Općine Drenovci za sljedeću godinu planirani su u iznosu od 28,562.600 kuna, a najviši iznos odnosi se na investicijska ulaganja.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli