Regija
PROGRAM “POMAŽEMO DJECI I OBITELJIMA VRATITI SIGURAN DOM”

SOS Dječje selo Ladimirevci pomaže djeci stradaloj u svibanjskim poplavama
Objavljeno 23. listopada, 2014.

DRENOVCI - U Drenovcima je predstavljen program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ i dosadašnje aktivnosti koje na poplavljenom području od lipnja provodi mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Čini ga sedmero zaposlenih, koji svakodnevno provode aktivnosti s djecom te pružaju podršku u savjetovalištu u Drenovcima, Đurićima, Račinovcima, Rajevom Selu, Strošincima i Gunji. O programu, čiji je cilj omogućavanje zdravog razvoja djeteta u obiteljskom okruženju, govorili su Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska, i Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

- Nakon što su se dogodile situacije u kojima su ugrožene obitelji, a s njima i djeca, koja su naša prva i osnovna ciljana skupina, izišli smo na teren i pokušali saznati što treba toj djeci. Nije bilo, nažalost, teško spoznati da su njihovi roditelji preopterećeni i umorni od bitke za svakodnevicu, zbog čega nekako gube mogućnost baviti se djecom. I tu nastupamo mi. Želja nam je da djeca i u ovakvim okolnostima imaju sigurno mjesto gdje se mogu poigrati, dobiti pažnju, napisati zadaću, provesti slobodno vrijeme - kazala je Daniel. Radom s djecom nastojalo se pomoći roditeljima da budu rasterećeni i sve su aktivnosti tijekom ljetnog razdoblja bile usmjerene tome.

- Pomažemo da djeca rasterećeno i opušteno provedu svoje slobodno vrijeme te kroz strukturiran i osmišljen sadržaj steknu korisna znanja, zabave se i druže s vršnjacima. Najmlađima smo time omogućili da se bar malo udalje od problema s kojima se suočavaju odrasli članovi njihovih obitelji - istaknuo je Relić. Pozvao je lokalnu zajednicu da se još snažnije uključi u provođenje programa kako bi ljudi na poplavljenom području dobili svu potrebnu pomoć.

- S dolaskom školske godine i zimskih aktivnosti nama je želja da svoj rad ponudimo i roditeljima, dakle za sve one koji imaju potrebu saznati kako možda biti bolji roditelj ili možda istresti svoju frustraciju, mi smo tu - naglasila je Daniel. Pozvali su i sve obitelji iz Cvelferije koje su u potrebi za psihosocijalnom podrškom da iskoriste aktivnosti savjetovališta, radionica za djecu i produženog boravka koje provodi mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Knjižnica u Drenovcima ustupila im je na korištenje ured za potrebe administrativno-financijskog poslovanja i opremljenu dvoranu, u kojoj će se svakodnevno pripremati članice mobilnog tima za rad. U istom prostoru će se odvijati i radionice za djecu jednom tjedno, 18 mjeseci, počevši od 1. rujna.M.Lešić Omerović

Pozvali su sve obitelji iz Cvelferije koje su u potrebi za psihosocijalnom podrškom da iskoriste aktivnosti savjetovališta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike