Osijek
POGORŠANJE VREMENA DONIJELO PROBLEME

Vjetar rušio drveće i
ograde, nema ozlijeđenih
Objavljeno 22. listopada, 2014.

Iako ranije najavljen, jak vjetar iznenadio je Osječane u noći između utorka na srijedu. Prema izviješću centra 112 vjetar je rušio stabla na Jugu 2 i u blizini poligona C, a u RJ Zelenilo osječkog Unikoma doznajemo i da se ondje telefon doslovce "užario" od poziva, predstavnika stanara i brojnih građana kojima je vjetar načinio štetu.

Vukovarska cesta jučer ujutro bila je puna srušenih i na cestu odnesenih kontejnera, a stolovi i stolice nekih kafića na Promenadi odletjeli su u Dravu. Vjetar je srušio i ogradu oko gradilišta kod Supermarketa, a ulice su također bile prepune odlomljenih grana drveća. Boris Banjan, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, potvrdio je da su vatrogasci imali pune ruke posla.

- Imali smo dosta različitih intervencija. Palo je drvo na prometnici na pustari Tufek, između Osijeka i Tenje, ali i u Zapadnom predgrađu. U Strossmayerovoj ulici kod broja 180 ograda se nagnula u stranu, a moram istaknuti i da smo spriječili štetu i u OŠ Josipovac. Ondje smo prekjučer pružili tehničku podršku kod čišćenja oluka na krovu, budući da im krov prokišnjava - pojasnio je Banjan. Dodao je kako se nada da neće doći do veće materijalne štete i u idućim danima, a vatrogasci su, kaže Banjan, spremni za sve vrste intervencija. Srećom, u padu drveća nije došlo do stradavanja ljudi.

Inače, kako za sada pokazuje vremenska prognoza, i sutra možemo očekivati umjeren vjetar i to sredinom dana, a koji može biti i mjestimice jak, od 20 do 50 km/h.M.Mihelić

Najčitanije iz rubrike