Osijek
RAZGRABLJENI SKIJAŠKI ARANŽMANI

Za skijaše nema besparice,
Osječani će na snijeg od
Rogle do francuskih Alpi
Objavljeno 23. listopada, 2014.
Popularni su skijaški aranžmani koji uključuju organizirani prijevoz autobusom

Za ljubitelje snijega i skijaških padina ni ove godine nema ni krize ni štednje. Osječani su na skijaške aranžmane navalili još u kolovozu, dok već danas lokalne turističke agencije izvještavaju o gotovo rasprodanim kapacitetima u udarnom terminu, ili kako ga mnogi još zovu - hrvatskom tjednu - u prvoj polovini siječnja.

Među skijašima već su tradicionalno popularni skijaški aranžmani koji uključuju organizirani prijevoz autobusom iz Osijeka. Svjedoče o tomu iz agencije Ora tours koja puni svoje kapacitete u Francuskoj upravo zahvaljujući činjenici da mnogi građani žele uživati na skijalištima bez opterećenja koje predstavlja iscrpljujuća višesatna vožnja po zimskim uvjetima.

- U udarnom terminu, za vrijeme školskih praznika, od 3. do 10. siječnja 2015. godine, u ponudi imamo aranžmane za skijanje u Francuskoj s organiziranim prijevozom po cijeni koja se kreće od 1480 kuna po osobi naviše, sa smještajem u apartmanima. S time da se prijevoz dodatno naplaćuje 700 kuna po osobi. Rezervacija već ima jako mnogo, više od polovine kapaciteta već smo popunili, a prema našim predviđanjima kroz mjesec dana bit ćemo rasprodani - kaže Nada Menalo iz Ora toursa. Dodaje kako je upravo Francuska posljednjih godina postala omiljena skijaška destinacija Osječana koji su u godinama uoči ekonomske krize masovno na skijanje odlazili u Italiju i Austriju. Jasno, zbog jeftinijih aranžmana. Uz Francusku, kaže Menalo, oni koji radije putuju vlastitim prijevozom mahom odlaze u Sloveniju, na Roglu, ili u Kranjsku goru.

No, kod odabira skijaških aranžmana nije svima presudna cijena. Iz osječke poslovnice turističke agencije Kompas izvještavaju da dobar dio njihovih klijenta i dalje rado odabire skijališta u Austriji, zbog kvalitete smještaja i skijaških staza, ali i paket aranžmana koji uključuju skijaške karte i škole skijanja za djecu na hrvatskom jeziku.

- Riječ je mahom o obiteljima koje putuju s djecom i kojima je važna prostranost apartmana i sadržaj na stazama. U tom pogledu izuzetno su nam popularni i gotovo rasprodani pojedini kapaciteti za Sillian, Matrei i Kronzplaz. Njih nudimo u sklopu naše “ski-klub” ponude pa su cijene aranžmana povoljne, a uz sam smještaj dolazi i niz pogodnosti - kaže Nataša Šegavčić iz osječkog Kompasa.

Ivana SOLAR
Najjača “valuta” - 12 rata bez kamata

Iz turističkih agencija izvještavaju kako, sukladno već ustaljenoj praksi, Osječani skijaške aranžmane plaćaju mahom kreditnim kraticama na rate. Tako će mnogi od njih davno zaboraviti zabavu na lanjskom snijegu kada isplate i posljednju kunu koju su na nju potrošili. “Navike ljudi su se promijenile. Nekada se za putovanje štedjelo, no danas se prvo troši, a onda otplaćuje”, kaže Nada Menalo iz Ora toursa.

Hrvatski tjedan

U skijaškim destinacijama naziv je termina u kojemu najviše Hrvata odlazi na skijanje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike