Crna kronika
BOGATI ULOVI HRVATSKIH CARINIKA I POLICAJACA

Umjetničke slike skrivene u busu, cigarete u pećima
Objavljeno 23. listopada, 2014.
Umjetničke slike, ukupno 41, procijenjene su na 30.750 kuna

BAJAKOVO/TOVARNIK - U samo četiri dana na graničnim su prijelazima Bajakovo i Tovarnik oduzete umjetničke slike, steroidi, cigarete, a otkriveni su i ilegalci.

Sve je počelo u petak kada su carinici u kombiju bugarskih registracija, koji je vozio Makedonac, pronašli 160 kutija raznih vrsta cigareta koje su se nalazile skrivene u dvije limene peći zatrpane prtljagom putnika. Istoga dana kod vozača autobusa iz Makedonije, u skrivenom prostoru autobusa, iznad prednjeg lijevog kotača, pronađena je sakrivena 41 umjetnička slika, ukupne procijenjene vrijednosti 30.750 kuna. Dan kasnije u autobusu s registracijama Crne Gore, kod putnika s Kosova, pronađeno je 320 kutija cigareta koje Kosovar nije prijavio carinicima. Zbog šverca, svima su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 10.400 kuna, te 500 kuna za troškove postupka. Za cigarete je posebno obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 8276,40 kuna. Umjetničke slike i cigarete oduzete su.

Prekjučer su carinici na Bajakvu pregledali autobus s hrvatskim tablicama i pri tome u jakni i osobnim stvarima vozača autobusa pronašli 2864 komada raznih tableta i ampula – steroida, čiji su neovlaštena proizvodnja i promet zabranjeni u sportu. Protiv vozača autobusa carinici Odjela za mobilne jedinice Osijek podnijeli su odgovarajuću kaznenu prijavu.

Sandra LACIĆ
AFGANISTANCI U KAMIONU

U kamionu bugarskih registracija koji je u ponedjeljak namjeravao ući u Hrvatsku, otkrivena su četiri državljana Afganistana. Vozač kamiona iz Bugarske koji je prometovao na relaciji Bugarska - Slovenija, uredno je carinicima prijavio provoz metalnih šipki.

- No, budući da je bilo presječeno carinsko uže, kamion je izdvojen za detaljni pregled. U njemu su otkrivene četiri osobe koje su pokušale na ilegalan način prijeći državnu granicu - doznajemo iz hrvatske Carine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike