Sport
VRATAR NEXE-A

Juzbašić: Najviše me dojmila atmosfera u Turdi
Objavljeno 22. listopada, 2014.

Vratar NEXE-a Martin Juzbašić od jučer je u klubu postao “ekspert” za rumunjska pitanja. Prije negoli je ljetos stigao u našički klub sezonu ranije branio je u rumunjskoj momčadi Energie Panduri. Zato je on jučer bio prvi izvor informacija o snazi i kvaliteti rumunjskog suparnika u 3. kolu Kupa EHF-a.

- Prošle su godine završili prvenstvo na trećem mjestu i igrali su play off i koliko mi se čini momčad je uglavnom ostala na okupu. Po kvaliteti mislim kako je to njihova realnija slika nego ova današnja, u kojoj su loše ušli u sezonu. Imaju tri pobjede i pet poraza i trenutačno su deseti. Znači, to je momčad koja sigurno vrijedi više od onoga što trenutačno pokazuju, ali su lošiji od primjerice Constante, trenutačno najboljeg rumunjskog kluba od kojeg su izgubili lani obje utakmice - rekao je Juzbašić.

Koje su glavne značajke njihove igre?

- Opisao bih kako igraju rukomet. Zanimljiv i dinamičan. Znači nisu statični pa da se postave isključivo u obranu, nego pokušavaju igrati brzo, i zato mislim kako nas očekuju dvije vrlo zanimljive utakmice.

Martin posebno pamti gostovanje u Turdi, gradu od oko 55 tisuća stanovnika u Županiji Cluj.

- Od svih gostovanja prošle sezone tamo me najviše dojmila atmosfera. Nije velika dvorana, ali navijanje je vrhunsko, brutalno. Zato će vrlo bitno biti ostvariti što veću razliku u prvoj utakmici da bismo izdržali u uzvratu - zaključio je vratar NEXE-a. (K.L.)

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike