Osijek
OŠ LASLOVO

Dani kruha, jabuka i zahvalnosti za plodove zemlje
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Ovaj tjedan je u Osnovnoj školi Laslovo u znaku obilježavanja Dana kruha, jabuka i zahvalnosti plodovima zemlje. Ravnateljica škole, prof. Silvija Bocka, kaže nam kako su vrijedne učiteljice Marija Galić, Ružica Slam, Ljiljana Roček i Sanja Junušić isplanirale različite aktivnosti.

- Tjedan je počeo integriranim danom u nižim razredima s ciljem da učenici bolje upoznaju proces nastajanja kruha, svakodnevne potrebe za hranom, promišljaju o gladi u svijetu, da spoznaju važnost konzumiranja voća kao izvora vitamina te da aktivno sudjeluju u timskom i istraživačkom radu. Sve to su učenici ostvarili čitajući prigodne tekstove i pjesme uz prezentaciju o procesu nastajanja kruha i o gladnoj djeci u svijetu, izrađujući zidnu slikovnicu, pjevanjem pjesama na hrvatskom i mađarskom jeziku - kaže ravnateljica Bocka.

Inače, prof. Bocka surađuje s lokalnom zajednicom i mjesnim udrugama, koje su uvijek spremne pomoći. Stoga su nakon napornog rada sve učenike razveselile langošice koje su ispekle članice udruge Ružmarin iz Laslova. Slasne i sočne jabuke donirala je Općina Ernestinovo. Blagoslov i molitvu zahvalnosti s učenicima izrekla je vjeroučiteljica. “Dan ne može proći bez igre i plesa, tako su i ovom prigodom svi skupa plesali i pjevali. Tjedan ćemo nastaviti u tom ozračju”, najavila je ravnateljica OŠ Laslovo.D.Pejić

Najčitanije iz rubrike