Ekonomija
DESET GODINA OSJEČKE TVRTKE SLINK

Uspješno spojili poljoprivredu i IT
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Osječka IT tvrtka SLink ovoga listopada obilježava deset godina postojanja na tržištu, a u povodu toga najavljeno je niz noviteta.

Ova tvrtka, osnovana u isto vrijeme 2004. godine kao suvlasništvo trojice studenata informatike i ekonomije, do danas je izrasla u jednu od vodećih regionalnih kompanija u domeni razvoja proizvoda na internet platformi.

Trenutačno ova tvrtka za računalne djelatnosti zapošljava deset visokoobrazovanih djelatnika iz područja informatike, ekonomije i prirodnih znanosti, a od prošle godine smještena je u osječkom razvojnom inkubatoru BIOS.

“Osim izravno zaposlenih SLink ima angažiranih 20 različitih autora, studenata i stipendista koji također sudjeluju u različitim sektorima djelovanja ove tvrtke. SLink je tijekom svog postojanja ostvario više od šest milijuna kuna prihoda od usluga te pri tome ostvario dobit od gotovo 1,5 milijuna kuna. Ta aktivnost na tržištu nije beznačajna ni za državni proračun, jer je u tom razdoblju samo na ime poreza na dodanu vrijednost ova tvrtka uplatila 700.000 kuna”, navode u priopćenju iz te tvrtke.

Vlasnici SLinka ujedno napominju kako su se odlučili za sporiji, organski rast, ali zato nemaju kreditnih zaduženja te posebice ističu kako nemaju dugova prema dobavljačima a ni prema državi, što je svojevrsni raritet u današnje vrijeme.

- U deset godina rada realizirali smo više od 100 internet projekata za strane i domaće naručitelje, a najviše smo ponosni na naše vlastite brandove, kao što su Agroklub®, eGAP, Autoosijek i dr., na kojima smo integirali sva naša znanja i ideje u javno korisne funkcije koje omogućuje internet kao platforma - kaže Vedran Stapić, jedan od suvlasnika SLinka.

Iz SLinka poručuju i kako će u povodu jubileja predstaviti i novi vizualni identitet te nove internetske stranice na adresi www.slink.hr.

Također najavljuju da će do kraja ove godine javnosti predstaviti i nekoliko značajnih novih servisa na projektu Agroklub® koje pripremaju od početka ove godine. - Bit će to značajan sadržaj za sve naše korisnike, kao i platforma za realizaciju projekata financiranih sredstvima Europske unije, najavila je Marina Bošnjak, voditeljica projekata.Z.Rupčić

6

milijuna kuna prihoda od usluga ostvario je u 10 godina SLink

1,5

milijuna kuna ostvarene je dobiti u istom razdoblju

100

internetskih projekata izradili su za strane i domaće naručitelje

Zahtjevni internetski projekti

Ante Vekić, u ime Udruge Slap, jedan od klijenata, istakao je ovom prigodom kako s tvrtkom SLink surađuju više od pet godina. - Do sada smo kod njih odradili dva zahtjevna internetska projekta u kojima su uz inicijativu koju su pokazali preuzeli i velik dio odgovornosti za uspješnost samih projekata. Upravo taj osjećaj za odgovornost ono je što razlikuje SLink od tvrtki s kojima smo do sada imali prilike raditi na sličnim zadacima. Angažiranjem njih za obavljanje posla nismo dobili samo izvršitelja usluge, nego istinskog poslovnog partnera - rekao je Vekić.

Možda ste propustili...

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

Najčitanije iz rubrike