Regija
REUMA NAŠICE NA NACIONALNOM KONGRESU I MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI

Svijetu će predstaviti projekt vježbanja
Objavljeno 22. listopada, 2014.

NAŠICE - Sutra, 23. listopada, u Šibeniku počinje 16. godišnji kongres Hrvatskog reumatološkog društva na temu poboljšanja međusobne komunikacije svih sudionika reumatološkog tima i stvaranja novih zajedničkih vrijednosti. Tijekom četiri dana bit će održana brojna stručno-edukativna predavanja i radionice te će se održati i strukovna razmjena mišljenja. Prvi put održat će se utrka u kojoj će sudjelovati oboljeli od reumatskih bolesti, medicinske sestre, fizioterapeuti i liječnici.

Aktivan sudionik kongresa bit će i Klub Reuma Našice, koji je jedan od najaktivnijih ogranaka Hrvatske lige protiv reumatizma. Nastup na nacionalnom kongresu samo je jedna u nizu već potvrđenih javno-zdravstvenih aktivnosti našičkog Kluba Reuma, koji s ponosom najavljuje i sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji PARE Autumn Conference koja će se održati od 7. do 9. studenoga u Zagrebu. Kako ističe predsjednik Antun Jović, veliko je to priznanje za ovaj klub i njegovih 50 članova, od kojih je aktivno njih 30.

- Nama je drago da je Europska liga za borbu protiv reumatizma prepoznala djelovanje našeg kluba u timskom pristupu u koji i bolesnik mora biti aktivno uključen. Sretni smo što su drugi prepoznali da u našoj maloj zajednici ima pomaka, da radimo na sebi i postižemo rezultate i bez većih uvjeta - rekao je Jović, koji je ujedno i tajnik županijskog ogranka za Osječko-baranjsku županiju.

Na kongresu i konferenciji Klub Reuma prezentirat će svoj rad i iznijeti osobna iskustva u svladavanju reumatskih bolesti. Osim različitih aktivnosti koje organizira, kao što su predavanja i tribine za bolesnike i ostale zainteresirane o reumatskim bolestima i njihovom liječenju, predstavit će i svoj najdragocjeniji projekt - provođenje redovite tjelovježbe - koji ga je obilježio i pozicionirao ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi.

- Osim organiziranih brojnih predavanja stručnjaka, jedna od najvrednijih naših aktivnosti je provođenje ciljane fizičke aktivnosti, kao jednog od najvažnijih elemenata boljitka života. S voditeljima su usuglašeni principi pravilnog izvođenja vježbi i doziranje kako ne bi bilo neželjenih posljedica – rekao je Jović. Dodao je da su u početku bili sumnjičavi u ishod projekta s obzirom na populaciju i njihove probleme, a koji se na kraju pokazao uspješnim.S.Fridl

FITNESSOM DO ZDRAVLJA

“Nakon ozbiljnog rada i redovitih dolazaka aktivnih članova, nakon četiri godine rada može se reći da je projekt uspio, a potvrda je i sudjelovanje na ova dva događaja na kojima ćemo iznijeti svoja iskustva i vjerujem da ćemo time pridonijeti unaprjeđenju zdravlja bolesnika s reumatskim bolestima. Želimo svojim primjerom potaknuti i druge s reumatskim bolestima na redovito vježbanje i brigu o vlastitom zdravlju”, zaključuje Jović. Naime, svrha je našičkog projekta ''Fitnessom do zdravlja'' da oboljeli postane aktivan sudionik u liječenju svoje bolesti i što boljem funkcioniranju u svakodnevnima aktivnostima.

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike