Regija
PROMJENE NA ČELU ŽUPANJSKE TVRTKE MERETINE

Goran Lastavica dao ostavku, novi
direktor Vinkovčanin Branimir Kopić
Objavljeno 21. listopada, 2014.

ŽUPANJA – Nakon odlaska dugogodišnjeg čelnog čovjeka županjske Sladorane Luke Burilovića, koji je postao predsjednik HGK, ovih je dana došlo do promjene na čelu još jedne poznate županjske tvrtke. Direktor Meretina Goran Lastavica, koji je tu dužnost uspješno obnašao dugi niz godina, odlučio je dati ostavku i napustiti tvrtku. Informaciju o promjenama na čelu Meretina jučer nam je potvrdio suvlasnik tvrtke Marijan Novoselac, kratko rekavši da je Lastavica razriješen dužnosti i da je za novog direktora tvrtke imenovan Branimir Kopić iz Vinkovaca.

Riječ je o financijskom stručnjaku koji dolazi iz bankarskog sektora, a inače je jedan od čelnih ljudi otočke Cezareje. Poljoprivredna tvrtka Meretine, koja je bila u stopostotnom vlasništvu Grada Županje, prije tri i pol godine je za 18 milijuna kuna prodana Slatinama d.o.o. iz Ivankova, čiji su osnivači tvrtke Gorup i Cezareja. Na kupnju te županjske tvrtke, poznate po proizvodnji i doradi sjemena svih ratarskih kultura, vlasnici su se odlučili zbog orijentacije na sjemenarstvo. Meretine obrađuju 450 hektara, posjeduju sve potrebne strojeve i poljoprivrednu mehanizaciju, vlastite doradbene kapacitete, sušaru za žitarice i podna skladišta. Nakon privatizacije tvrtka je nastavila uspješno poslovati i ostvarivati ambiciozne planove za proširenje proizvodnje i još bolje pozicioniranje na tržištu. Prelaskom u privatno vlasništvo u Meretinama nije došlo do kadrovskih ni strukturnih promjena, zadržana su sva radna mjesta i prava zaposlenika, a na čelu tvrtke ostao je direktor Goran Lastavica. Sve do prije nekoliko dana, kada su Meretine dobile novog direktora.

– Gospodin Lastavica je podnio ostavku, ja sam novi direktor, i to je to. O razlozima ne bih govorio, to bih ostavio unutar kuće. U miru smo se razišli, nema nikakvih neprijateljskih odnosa. Lastavica je u radnom odnosu do kraja mjeseca, a zatim napušta tvrtku - rekao nam je Kopić.

Sada već bivši direktor Meretina Goran Lastavica jučer nije želio ništa komentirati.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike