Mozaik
KONCERT U VINKOVAČKOM KLUBU “PLUS”

Zagrebačka Adastra priredila slavonski tulum
Objavljeno 21. listopada, 2014.
Prvi put smo održali samostalni koncert u Vinkovcima

Vinkovački “Plus” nakon “Kiše metaka” iz Splita ugostio je još jedan proslavljeni sastav, Adastru iz Zagreba. Koncert koji je okupio veliki broj poklonika ove grupe mogao je uživati u odličnoj svirci i pravom tulumu koji je priredila Adastra za svoje fanove.

- U sklopu jesenske turneje došli smo održati koncert u Vinkovcima, ovo nam je četvrti koncert od devet gradova. Prvi put smo održali samostalni koncert u Vinkovcima. Radili smo humanitarne koncerte u Rokovcima i Andrijaševcima za Josipa Klasnića, te smo imali nastup na Marinfestu. Na koncertu u Vinkovcima smo se predstavili s pjesmama s naših albuma, a osim toga uvijek napravimo veliki tulum za naše fanove. Kad govorimo o ostatku godine, mogu reći da smo se prijavili na Zagrebfest. Sljedeće godine slavimo deset godina rada i obilježit ćemo ga velikim koncertom u Zagrebu - istaknuo je Jerko Marić.

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu Surovi grade, posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu, kojeg su vršnjaci pretukli u lipnju 2008. i koji je od posljedica napada nakon nekoliko dana preminuo. Pjesma je postala himna borbe protiv nasilja među mladima.

Prema riječima Jerka Marića, ime grupe su uzeli iz latinske izreke “Per aspera ad astra”, što znači “Preko trnja do zvijezda”. U bendu su osim Jerka Marića još Ivan Puž i Armando Filipi, a ovaj odličan trio u Vinkovcima je koncert započeo s pjesmom Olujna noć, te je izveo više od 30 pjesma među kojima su bile Kad vidiš Anu, Ti si sa neba, Samo da znaš i mnoge druge koje su oduševile sve posjetitelje ovog odličnog koncerta u vinkovačkom Plusu.M.Kokaj

Mario KOKAJ

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu Surovi grade, posvećenu Luki Ritzu

Najčitanije iz rubrike