Novosti
SJEDNICA GSV-A U POŽEGI

Mrsić: Vaučerima smo riješili rad na crno u poljoprivredi
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Vezani članci

GSV O POVEĆANJU PLAĆA I MIROVINA

Građani neće više trošiti, nego će vraćati dugove

O radu na crno u Požeško-slavonskoj županiji i mjerama koje je potrebno poduzeti radi njegova smanjenja na Gospodarsko-socijalnom vijeću županije govorio je jučer i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

– Nezaposlenost je problem koji je vezan ne samo uz nedostatak radnih mjesta nego i uz strukturnu nezaposlenost. Tu očekujemo u sljedećim godinama veliki iskorak i u cijelosti mijenjanje sustava obrazovanja. Obrazujemo dosta kadra za zavod za zapošljavanje i s nekim zanimanjima se jednostavno ne možete zaposliti. Ovdje je važna i poljoprivreda i radna mjesta u poljoprivredi, pa mi je drago da ovi vaučeri u poljoprivredi koje smo pokrenuli prije dvije godine daju svoje rezultate i da praktički više rada na crno u poljoprivredi nemamo – istaknuo je Mrsić.

- Problem koji muči cijelu poljoprivredu u Hrvatskoj je nelikvidnost poslodavaca, jer teško naplaćuju svoje proizvode i ne mogu podmiriti svoje obveze. Rad na crno bih usporedio s lovom i krivolovom, jer kažu da su najviše krivolovci upravo sami lovci. Tako je i s radom na crno, jer njega ne generiraju kriminalci, nego vlast koja ne radi svoj posao – rekao je Vinko Jušić, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića.(AGM Kruna)