Osijek
OGORČENI TENJANI TRAŽE RJEŠAVANJE PROBLEMA U PROMETU

Koliko je žrtava potrebno da bi se počeo rješavati problem sigurnosti na cestama
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Mještani Tenje okupit će se danas (21. listopada, u 12 sati), na prosvjedu zbog problema u sigurnosti cestovnog prometa, povećanja broja prometnih nezgoda u tom naselju i stradavanja Tenjana. Pokrenuli su inicijativu potpisivanja zahtjeva kako bi odgovorni počeli napokon rješavati dugogodišnji problem u naselju kroz koje je promet drastično povećan i zbog preusmjeravanja vozila zbog radova u Klisi.

U dopisu kojim su se obratili Glasu Slavonije mještani navode kako više od deset godina traže od odgovornih u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji rješenje pitanja sigurnosti cestovnog prometa, što nije nikada naišlo na plodno tlo.

- U desetak godina na kritičnim točkama dogodilo se mnogo prometnih nezgoda u kojima je bilo materijalne štete, ali najteže nam padaju lako i teško ozlijeđeni ljudi te oni koji su, na žalost, poginuli. Kap koja je očito prelila čašu dogodila se prije dva tjedna kada je, na ulazu u Tenju iz Osijeka, vozilom udaren učenik 6. razreda na obilježenom pješačkom prijelazu. Koliko je još žrtava potrebno da bi netko nešto poduzeo i napokon pokrenuli pitanje o rješavanja ovog problema - navode u dopisu.

Do sada su Tenjci prikupili više od 2000 potpisa i nastavljaju i dalje. Prosvjed će se održati u Osječkoj 168, u blizini zadnjeg mjesta stradanja.D.Pejić

Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike