Osijek
U ŠEST MJESECI DRUGA PROVALA

Zavod za stanovanje: Lopov tražio
novac, ali je ostao kratkih rukava
Objavljeno 20. listopada, 2014.

Sličan scenarij kao onaj iz travnja, samo ovaj put bez financijskih posljedica, odigrao se tijekom vikenda u Zavodu za stanovanje. Naime, za sada nepoznata osoba provalila je u prostorije ove gradske tvrtke, ali je ostala – kratkih rukava.

- Istina je da je provaljeno u Zavod, no nije bilo nikakvog otuđenja. Vjerojatno je netko zbog nedavno odaslanih opomena mislio da u Zavodu ima novca pa pokušao izvesti pljačku, no uspjeli su uništiti inventar, i to je sve. Nije ništa ukradeno, već su oštećena vrata, a policija će raditi dalje na slučaju - pojasnio je Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje, dodajući da će policija izuzeti kamere. Kaže i kako nije isključeno da su obje provale, koje su se zbile u razmaku od samo šest mjeseci, povezane. Za sada se o detaljima, kaže Bodražić, može tek nagađati. U PU osječko-baranjskoj također su potvrdili provalu, no nikakve ostale detalje policija ne iznosi, a istraga je, kako doznajemo, u tijeku.

Inače, dvije provale od kojih je prva rezultirala krađom od oko 200.000 kuna imaju nekoliko poveznica. Obje su se dogodile tijekom vikenda, i u obje su provaljena i oštećena vrata Zavoda. No, kako je nakon travanjske krađe novca odlučeno da ondje više neće biti blagajne, tako je ovaj put za sada nepoznati počinitelj ostao bez "plijena". Unatoč opsežnoj istrazi pa i korištenju kamera sa zgrada oko Zavoda, kradljivac koji je odnio znatan iznos novca uplaćenog za pričuvu zgrada, još uvijek nije uhvaćen. Direktor Bodražić ne gubi nadu da će se osoba ili više njih koji su sudjelovali u obje provale uskoro pronaći.M.Mihelić

Prije šest mjeseci nepoznati je lopov u Zavodu ukrao oko 200.000 kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike