Osijek
GRAD S POŠTOM POTPISAO UGOVOR

Građani će sve račune za gradske režije u poštanskim uredima plaćati bez provizije
Objavljeno 21. listopada, 2014.
Hrvatska pošta je na javnom natječaju izabrana kao najbolji ponuditelj usluge platnog prometa

Sljedećih 12 mjeseci računi za kućne režije građana Osijeka koji se odluče na plaćanje u poslovnicama Hrvatske pošte bit će manji. Naime, od subote, 25. listopada građani račune za sva trgovačka društva u vlasništvu Grada Osijeka mogu plaćati u poštanskim uredima Hrvatske pošte bez naknade.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić jučer je u donjogradskoj poslovnici HP-a s predsjednikom uprave Hrvatske pošte Alenom Premužakom potpisao Ugovor o uslugama platnog prometa između Grada Osijeka i Hrvatske pošte.

- Nakon provedenog postupka javne nabave, Grad je odabrao Hrvatsku poštu kao najpovoljnijeg ponuditelja usluge platnog prometa. Umjesto Osječana, naknadu od 2,49 kuna po svakom računu plaćat će tvrtke koje su izdale uplatnice. Tako bi prema procjenama građanima trebali uštedjeti oko dva milijuna kuna godišnje. U uvjetima gospodarske krize, kada je svaka kuna dragocjena, ovaj poslovni potez Grada skroman je doprinos olakšavanju životnih uvjeta građana, ponajprije najugroženijih kategorija stanovništva, od umirovljenika, socijalno ugroženih obitelji do blokiranih građana. Ovo je još jedan način da pomognemo Osječanima, i to uz projekt besplatnih udžbenika do toga da smo ozbiljno razradili model otpisa komunalnih dugova do deset tisuća kuna za najugroženije građane. Posebice kada je pred nama godina ozbiljnih rezova - poručio je jučer Vrkić.

To konkretno znači da će Osječani sljedećih 12 mjeseci u poštanskim uredima bez naknade plaćati sve račune Vodovoda, Unikoma, Ukopa, Zavoda za stanovanje, GPP-a, kao i račune za komunalnu naknadu i komunalni doprinos. Pojašnjavajući ekonomsku opravdanost Ugovora s Hrvatskom poštom, pročelnik Upravnog odjela za financije i nabavu David Krmpotić kazao je kako bi trošak za Grad Osijek mogao biti oko 600 tisuća kuna, a isto toliki i za Unikom i Vodovod.

- Izdatci koje ima Vodovod Osijek u svezi s naplatnim mjestima, dvostruko su veći od predviđenog troška koji će pasti na teret ove tvrtke. Građani će bez provizije plaćati račune, a gradske tvrtke će racionalizirati svoje poslovanje - zaključio je Krmpotić.

Predsjednik uprave HP Alen Premužak naglasio je da se inače na pošti bez provizije mogu plaćati i računi za pretplatu HRT-a te za HEP. Budući da ovaj režim naplate komunalnih usluga treba osigurati ujednačenu dostupnost usluga na području cijelog Osijeka, započeti su i pregovori o otvaranju novih poštanskih ureda. Očekuje se da bi prvi trebao biti otvoren u Josipovcu.

Nefreteta Z.EBERHARD
KOJE SE RAČUNE U POŠTANSKIM UREDIMA PLAĆA BEZ PROVIZIJE

Riječ je o računima Vodovoda, Ukopa, Unikoma, Zavoda za stanovanje, GPP-a te računima za komunalnu naknadu i komunalni doprinos Grada Osijeka. Bez provizije se plaćaju i računi HEP-a i HRT-a.

VRKIĆ NAGRADNU IGRU ODIGRAO ZA OSJEČKE BESKUĆNIKE

Osim što ne moraju platiti naknadu za plaćene režije, Osječani plaćanjem u poslovnicama HP-a mogu sudjelovati i u nagradnoj igri “Plati 5 računa i osvoji 5.000 kuna”! Nakon što je jučer uplatio svoje račune, ovu nagradnu igru odigrao je i gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je na nagradni kupon napisao za Prihvatilište za beskućnike.

NAKNADU OD 2,49 KUNA

po svakom računu plaćat će tvrtke koje su izdale uplatnice

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike