Regija
HUMANITARNA BICIKLIJADA U BARANJI

Biciklirali za Baranjske leptiriće
Objavljeno 21. listopada, 2014.

BELI MANASTIR - Lions club Kuna Osijek, biciklisti Slavonije i Baranje - ''Kotrljaneri'' i građanska inicijativa ''Veliki za Male'', organizirali su humanitarnu biciklijadu ''Biciklom velikih za Baranjske leptiriće'', udrugu roditelja djece s posebnim potrebama.

Sredstvima koja su prikupljena uplatama kotizacije sudionika biciklijade i brojnih sponzora, kupljen je prilagođen stacionarni bicikl za potrebe članova Baranjskih leptirića, te još četiri bicikla, tri dječja, predana djeci slabijeg imovinskog stanja u općinama Bilje, Kneževi Vinogradi i Čeminac te jedan za baku iz Darde koja svakodnevno putuje biciklom u Mirkovac.

Akciji se odazvalo 200-injak biciklista, koji su krenuli s osječkog središnjeg trga. Prvo stajalište bilo je u središtu Bilja, odakle su krenuli put Kormorana, potom Parka prirode Kopački rit i Kneževih Vinograda, pa sve do belomanastirskog Šećeranskog jezera. Kod biciklističkog centra dočekao ih je gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, upoznavši ih s projektom BICBC, kroz koji su gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode s hrvatske te grad Mohač s mađarske strane, sagradili nekoliko desetaka kilometara biciklističkih staza. Stacionarni bicikl predali su, u sjedištu Baranjskih leptirića, predsjedniku udruge Držislavu Šušku. Put kroz Baranju nastavili su zaustavivši se u Čemincu i Dardi. Osim mnogobrojnih Osječana, biciklijadi su se priključili Vukovarci, biciklisti iz Siska, Grubišnog Polja te BiH.(I.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike