Regija
VALPOVAČKA NAJOKUĆNICA

Marina Žužić obiteljsku je oazu stvarala desetak godina
Objavljeno 20. listopada, 2014.

VALPOVO/NARD – Nakon završetka ovogodišnjeg natječaja za najljepše okućnice na području grada Valpova, u Turističkoj zajednici presudili su da su najviše truda u svoje okućnice uložili Marina Žužić iz Narda, Biljana Ivanović i Irena Zimermann iz Ladimirevaca te Milan Berger i Suzana Šmit iz Valpova. Nagradu će dobiti i najljepše uređeni poslovni prostor u Zoni malog gospodarstva.

- Tradicija kojom se nagrađuju građani koji se s puno ljubavi brinu za prostor u kojem žive i uljepšavaju ga na svoju, ali i radost sredine u kojoj žive, obnovljena je prošle godine, nakon desetogodišnje stanke - rekao nam je voditelj Ureda Turističke zajednice Valpova, Igor Tonković.

Proteklog je vikenda, obilazeći najljepše, Tonković posjetio i okućnicu Marine Žužić u Dravskoj ulici u Nardu te joj uručio prigodne poklone koje su osigurali sponzori Santaj plastika d.o.o. iz Valpova i Rasadnik Fuderer iz Valpova.

A Marina Žužić (35) pokazala je kako ljubav i trud dvorište u kojem su bile samo jabuke može preobraziti u rajsku oazu, kraj koje prolaznici nerijetko zastaju i fotografiraju je. Tijekom posljednjih desetak godina Marina je u svoje dvorište, koje je neprekidno upotpunjavala novim biljkama, unijela puno novih ideja i zanimljivih detalja. Nakon što su izvadili jabuke, kaže, postavila je plastični ribnjak u kojem je danas 16 ribica, a zatim je uslijedilo ostalo: brojne nove biljne vrste poput čempresa, palmica, patuljastog drveća, cvijeća i grmolikog bilja. Priču su zaokružili mostić iznad ribnjaka, ukrasni predmeti, pa i jedan stari bicikl koji je odlično poslužio kao postolje za cvijeće.

- Ideje su uglavnom pronađene na internetu. Godinama smo stvarali prostor u kojem danas uživa cijela moja obitelj. Nezaposlena sam tako da mnogo slobodnog vremena posvećujem ovom svom hobiju. Cvijeće svakodnevno zalijevam, a jedan dan u tjednu posvetim se samo dotjerivanju dvorišta - to mi je istinska radost i opuštanje - kaže nam Marina.Lidija Aničić

Biljana Ivanović i Irena Zimermann iz Ladimirevaca te Milan Berger i Suzana Šmit iz Valpova.

Nagrađeni su i Biljana Ivanović i Irena Zimermann iz Ladimirevaca te Milan Berger i Suzana Šmit iz Valpova

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike