Kultura
ZAJEDNO USUSRET LJUBAVI

Izložba i večer poezije požeške udruge “Matko Peić”
Objavljeno 20. listopada, 2014.

POŽEGA - U organizaciji Udruge zavičajnih pisaca i slikara “Matko Peić” u Požegi je otvorena izložba, na kojoj sudjeluje desetak slikara, profesionalaca i amatera s područja cijele Požeško-slavonske županije. Izložili su svoje radove u Galeriji Ciraki, a ostali su se predstavili svojom poezijom na književnoj večeri u Gradskoj knjižnici. "Zajedno ususret ljubavi" naziv je izložbe i književne večeri organiziranih u povodu Mjeseca knjiga.

- Iza ovih ljudi stoji ljubav, je li to samo ljubav prema zavičaju, kao što udruga u svom nazivu nosi, ili je to ljubav da u svakom od njih pronađu djelić skrivene umjetnosti, talenta koji drugi nemaju i hrabrosti to prezentirati, kako kroz sliku tako i kroz riječ? Ljudima koji stvaraju treba odati priznanje, a nadam se da je ovo samo jedan u nizu događaja kojima će vaša udruga obogatiti kulturni život Požege – rekao je Vedran Neferović, gradonačelnik Požege, te je otvorio izložbu.

Udruga Zavičajnih pisaca i slikara “Matko Peić” osnovana je u svibnju ove godine na inicijativu Zajednice kulturnih udruga. Do 1986. godine djelovala je jedna skupina slikara, ali od tada ni slikari ni pisci nisu bili udruženi. Osnivanjem Udruge “Matko Peić” više od trideset zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije stvarat će zajedno, potičući ljubav prema kulturi i umjetnosti. (AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike