Regija
JAN-SPIDER IZ PITOMAČE UVODI NOVU ROBNU MARKU

Organski čajevi Gardenolo i jestiva ulja za EU tržište
Objavljeno 21. listopada, 2014.
Za potrebe organske proizvodnje imaju i farmu autohtonog goveda - podolca

PITOMAČA - Poduzeće Jan-Spider d.o.o. u vlasništvu obitelji Nemčević i dalje uspješno nastupa na domaćem i međunarodnom tržištu ljekovitog bilja. Svečano je puštena u rad nova linija za opremanje čajeva TEMAC MD 20 PLUS, sufinancirana uz pomoć Operativnog programa regionalnih potpora za ulaganja u opremu za 2013. Ministarstva gospodarstva, a prije nekoliko dana otvorio ju je predsjednik Ivo Josipović. Važnost je te investicije za Spider grupu Pitomača velika, jer je na novoj liniji predviđena proizvodnja nove vlastite robne marke organskih (BIO) čajeva naziva Gardenolo. Osim organskih čajeva tržištu nude i jestiva ulja – organsko (BIO) hladno i toplo prešano bučino ulje, hladno prešano ulje lana te razna druga hladno prešana ulja.

- Gardenolo proizvodi namijenjeni su stranim tržištima, a cilj im je realizirati nove poslovne prilike u izvozu, koji već nekoliko godina raste u poslovanju društva Jan-Spider d.o.o., dijela Spider grupe Pitomača - kaže Zvonimir Bartolić, voditelj općih poslova Spider grupe, podsjećajući da su osnovani početkom 1990., a od 1996. godine društvo se specijalizira za proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja te proizvodnju čajeva.

Danas tvrtka Jan-Spider čini dio šireg poslovnog koncepta, koji obuhvaća proizvodnju, preradu i opremanje ljekovitog i aromatičnog bilja, proizvodnju čajeva, a novost je, osim robne marke Gardenolo, program proizvodnje jestivih ulja, eteričnih ulja i biljnih ekstrakata.

Valja napomenuti da je cjelokupna vlastita proizvodnja tog pitomačkog poduzeća isključivo organska pa je zbog potreba takve proizvodnje tu i farma goveda, autohtone hrvatske pasmine slavonsko-srijemskog podolca. Ljekovito i aromatično bilje uzgaja se na kontroliran i siguran način, koji jamče implementirani sustavi kvalitete ISO 22000:2005, HACCP, GMP (dobra proizvođačka praksa), GLOBAL G.A.P. (dobra agronomska praksa), a u završnoj je fazi implementacija sustava IFS (Interantional Food Standard).

Proizvodi Gardenolo bit će plasirani na europsko tržište, ponajprije Njemačke i Austrije.

- Gardenolo čajevi i jestiva ulja iznimne su kvalitete i posebna okusa, proizvedeni od ekološki uzgojenog bilja, i to najvećim dijelom iz vlastitog uzgoja, što odražava naš koncept poslovanja “od polja do stola”. Oni su spoj naše tradicije i modernih trendova te su jedinstvena okusa - zaključio je Bartolić.

Slobodan KADIĆ
Proizvode za farmaceutsku i prehrambenu industriju

Jan-Spider d.o.o. dio je Spider grupe iz Pitomače, koja se sastoji od povezanih društava: Spider grupa d.o.o. (upravljanje ključnim poslovnim procesima povezanih društava), Jan-Spider d.o.o. (specijaliziran za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja), Herbarium d.o.o. (specijaliziran za opremanje gotovih proizvoda), Biofarma d.o.o. (specijalizirana za uzgoj ljekovitog bilja, stoke i poljoprivrednih proizvoda) te Đolta d.o.o. (specijaliziran za uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup).

- Tvrtka svoje proizvode plasira na domaće i na strano tržište, ponajprije za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije. Na vlastitim poljima uzgaja se ljekovito bilje za potrebe proizvodnje čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja, kao i ratarske kulture potrebne za proizvodnju jestivih ulja (bučino, laneno te ulje industrijske konoplje) - ističe Bartolić.

Nude i hladno i toplo prešano bučino ulje, hladno prešano ulje lana te druga hladno prešana ulja

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike